Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Bobeau: verschillen tussen de Mantaro en Nakuro series

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  17 maart 2024

  Bewerkt op: 17 april 2024 09:10

  Binnen het Bobeau PVC vloeren assortiment heb je keuze uit de series Mantaro en Nakuru. Beide series hebben elk zijn unieke eigenschappen en voordelen. In dit artikel neem ik je mee door de belangrijkste verschillen tussen de Bobeau series.

  Mantaro: extreem harde toplaag

  Wat de Mantaro PVC vloer uniek maakt is zijn extreem sterke toplaag. De Mantaro heeft een toplaag van 0,7mm dik waar de Nakuru 5,5mm dik is. Dankzij deze sterke toplaag komt de Mantaro in de slijtklasse 34, waardoor deze geschikt is voor zeer commerciële doeleindes. Dit maakt hem uitermate geschikt voor drukbezochte plekken. Het is in huis ook zeer geschikt voor gezinnen met honden en/of kinderen.

  Met de 0.7mm toplaag is deze krasbestendiger dan de Nakuru, maar let op: elke vloer kan krassen, laminaat, hout, tegels, pvc... er bestaat geen krasvrije vloer. Maar van alle PVC types is de Mantaro wel het meest krasbestendig.

  Het Mantaro assortiment bestaat uit visgraat en rechte planken. Beide zijn verkrijgbaar in dezelfde 5 kleuren. Qua prijs zit de Mantaro tussen de € 56 - € 60 per m2 en is daarmee een stukje goedkoper dan de Nakuru.

  Nakuru: de stilste klik PVC vloer op de markt

  De Nakuru PVC vloer heeft alle voordelen van een Parquetvinyl-vloer én presteert uitstekend op akoestisch vlak! Zo is deze collectie tot 6 keer stiller dan andere harde vloeren, zoals laminaat. De vloer absorbeert maar liefst 30% meer geluid dan een vloer met een harde kern. Nakuru bestaat niet uit één materiaal, maar uit meerdere lagen van materialen die elk verschillende geluidsfrequenties blokkeren. Dat verbetert de akoestiek in de ruimte (voor jou) en tussen verschillende ruimtes (voor jouw onderburen) opmerkelijk.

  De Nakuru vloer is daarom ook NSG gecertificeerd (Nederlandse Stichting Geluidshinder). Uniek in de markt!

  Muziekfanaat én jonge baby in huis? Met Nakuru wordt de geluidsoverdracht tussen twee aangrenzende ruimtes met 21 dB verminderd. TV, radio, naaldhakken of stemmen, de mensen in de ruimtes boven of onder jou zullen er significant minder last van hebben.

  Het Nakuru assortiment bestaat uit:

  • 4 kleuren visgraat PVC
  • 6 kleuren planken PVC

  De prijs van de Nakuru ligt iets hoger, namelijk rond de € 67 - € 70 per m2.

  Conclusie: wanneer welke serie?

  Wanneer akoestiek voor jou niet direct een must-have is of dat je niet verplicht wordt door de VVE om een PVC vloer met NSG certificaat aan te schaffen zou ik kiezen voor de Mantaro serie. Deze ligt iets lager in prijs en heeft een nóg sterkere toplaag. De perfecte vloer waar je nog heel veel jaren plezier van gaat hebben.

  Productenvergelijker 0
  Openen