Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, vanavond in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, vanavond in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Hoe creëer ik sfeer in mijn badkamer?

    Hermine

    Geschreven door:  Hermine Rütter

    11 december 2023

    Bewerkt op: 7 maart 2024 07:00

    Om de juiste sfeer in je badkamer te creëren moet je rekening houden met een aantal belangrijke aspecten en een paar goeie tips.

     

    Maar voor je zo ver bent is het belangrijk om te bedenken wat voor stijl je wilt. Het is niet voor iedereen even makkelijk om de juiste stijl te vinden die bij je past. Check onze inspiratie filmpjes op de Socials of op onze inspiratiepagina om de stijl te vinden die bij je past.


    Vind je het nog steeds lastig om de juiste badkamer stijl te vinden die bij jou past? In dat geval staan onze xxl stijllisten voor je klaar om samen met jou, aan de hand van een moodboard je eigen stijl te ontdekken en verder te ontwikkelen. Kom langs in onze showroom of maak een afspraak.

    Waar je rekening mee moet houden

    Weet je welke stijl en sfeer bij je past? Ga je voor industrieel, design, modern, landelijk, Japandi, klassiek of durf je een echte trendsetter te zijn door voor de nieuwe trends van 2024 te gaan?

    Waar je ook voor kiest; zorg er voor dat je rekening houd met de volgende aspecten en tips:


    Tip 1: Kies voor 1 stijl

    Creëer eenheid door de verschillende badkamermeubels, het sanitair de kranen en tegels op elkaar af te stemmen.

    Tip 2: Zorg dat kleuren en materialen terugkomen

    Kies maximaal 3 kleuren waar je mee wilt werken. Dit geldt ook voor de tegels.


    Tip 3: Zorg voor de juiste verlichting

    Warm en zacht licht zorgt voor sfeer en gezelligheid. Zorg dat je verlichting dimbaar is. Kaarsen zijn een mooi alternatief wanneer je verlichting niet dimbaar is.

    Tip 4: Kies voor een eyecatcher

    Kies voor 1 eyecatcher, bijvoorbeeld een mooi vrijstaand bad een organisch gevormde spiegel, bijzondere douchewand of een hippe tegelwand.


    Tip 5: Werk met groene planten

    De aanblik van groene planten werkt rustgevend en zorgt voor ontspanning. Je kunt voor 1 grote plant kiezen of een groepje maken van een drietal kleine plantjes.


    Tip 6: Geur in de badkamer

    Zorg voor een ontspannen lekker geurtje. Een fijne geur in je badkamer zorgt dat je meer ontspannen bent en kan je een fijn gevoel geven.


    Tip 7: Ruim op!

    En als laatste tip... Ruim je badkamer op. Een opgeruimde badkamer zorgt voor overzicht en rust.


    Houd het gebruik van accessoires eenvoudig

    Met het gebruik van accessoires in je badkamer kun je eigenlijk alle kanten op. Wat je ook doet, houd het simpel. Je bewaard hierdoor de rust en je badkamer blijft overzichtelijk. Door te werken met verschillende materialen en deze te combineren creeër je een speels effect. Maak gebruik van 1 kleur voor je accessoires of kies voor maximaal 3 kleuren die met elkaar matchen. Om je badkamer sfeervol aan te kleden werk je met materialen als marmer, steen, metaal, glas, rotan, jute en hout. Dit zijn natuurlijke materialen en mixen goed met elkaar.

    Praktische accessoires

    Houdt er rekening mee dat je in de badkamer ook te maken hebt met praktische accessoires die de sfeer in je badkamer bepalen. Zoals bijvoorbeeld een pedaalemmer, tandenborstelhouder, toiletrolhouder. Deze items kunnen erg bepalend zijn voor de sfeer in je badkamer. Kies daarom voor items die matchen bij de rest van je meubels, kranen etc. Creëer eenheid door voor 1 stijl te kiezen.


    Badtextiel

    Badtextiel wordt vaak vergeten als badkamer accessoire maar is een onmisbare sfeermaker! Het heeft een grote invloed op de sfeer in je badkamer. Hemels is het, om na een heerlijke ontspannen douche of een uitgebreide badsessie, met je blote voetjes in een heerlijke zachte badmat weg te zakken en je vervolgens af te drogen met een mooie dikke badhanddoek. Verstop deze niet achter deurtjes of in kastjes maar hang ze op aan een mooi houten of metalen haakje, doe ze opgerold in een handdoekenrek of maak een rechte stapel van opgevouwen handdoeken en leg ze op bijvoorbeeld een mooie organische wandplank.

    Wil je meer weten of wil je nog wat inspiratie op doen? Bekijk dan zeker even onze inspiratiepagina, onze youtubevideo's of neem gerust contact op met onze klantenservice.

    Productenvergelijker 0
    Openen