Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Hoe hoog plaats je een badkraan?

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  22 december 2023

  Bewerkt op: 24 juni 2024 14:47

  Heb je voor je nieuwe badkamer gekozen voor een bad? Dan is de kans aanwezig dat er ergens in het traject de vraag komt: "Hoe hoog moet de badkraan?" In dit artikel (en video) probeer ik je uit te leggen waar je op kunt letten om uiteindelijk tot de gewenste hoogte te komen.

  Afhankelijk van hoogte bad

  Voordat we de hoogte van een badkraan lukraak gaan noemen is het belangrijk om eerst te kijken naar het bad die je hebt of die je nog moet aanschaffen. Bij inbouwbaden kun je de hoogte met de badpoten namelijk nog wat verstellen. De hoogte van inbouwbaden varieert meestal tussen de 55 en 60cm en kan per merk of model verschillend zijn. Dit is de afstand van de bovenkant van het bad tot de vloer.

  Bij halfvrijstaande baden (en vrijstaande baden) heb je een vaste hoogte. Wel kan deze ook per merk en model verschillen. de hoogte van een halfvrijstaand bad varieert tussen de 58 en 62cm.

  Hoogte badkraan

  Laten we er voor nu even vanuit gaan dat de bovenkant van jouw bad op circa 60cm zit of gaat zitten. De hoogte van jouw badkraan adviseren we op 75cm. Dit is de afstand van de hartmaat van jouw inbouw of opbouw badkraan tot de afgewerkte tegelvloer. 75cm is een gangbare maat die in de meeste situaties geschikt is.

  Hoogte badkraan

  Afstand badkraan boven bad

  Qua afstand tussen het bad en de badkraan (hartmaat) adviseren we een minimale afstand van 10cm. Optisch gezien is het wel mooier om hier iets meer ruimte tussen te houden. Ik zou daarom ook een afstand adviseren van 15cm.

  Productenvergelijker 0
  Openen