Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Hoe voeg ik de tegels van mijn badkamer?

  Hoe voeg ik de tegels van mijn badkamer?

  Voor een mooie afwerking van je tegels is een voeg essentieel. Bij BadkamerXXL hebben we voegmortel in een brede selectie kleuren voor alle tegels. Het voegen van tegels wordt vaak als lastig ervaren. Met deze blog sturen we je een stukje in de goeie richting. 

  Stap 1

  Voordat je begint met voegen is het heel handig om te bepalen welke kleur je nodig hebt. We hebben verschillende grijs en nog veel meer kleuren voegmortel. Daarna is het heel raadzaam om overgebleven lijm tussen de tegels te verwijderen met een stanley mes en de tegels ook nog even schoon te maken voordat je met het voegen begint. 

  Als laatste lees de juiste mengverhouding af welke in jou geval van toepassing is. De juiste hoeveelheid aanmaakwater is belangrijk voor de waterdichtheid, sterkte en kleur van de voeg. Dit mengsel kan je nu mixen op een laag toerental. Voordat je het gaat gebruiken nog even met je troffel het mengsel omroeren en dan is het klaar voor gebruik!

  Stap 2

  Nu is het tijd om de mortel met en inwasspaan binnen de aangegeven tijd diagonaal aan te brengen. De minimale voegbreedte voor wandtegels is 2 mm en voor vloertegels 3 mm. Zorg ervoor dat de voegen goed gevuld worden anders kunnen er er na droging gaatjes ontstaan. 

  Voegen 4.jpeg

  Stap 3 

  Nadat de voegmortel voldoende is aangetrokken, eerst het gehele tegelwerk met een licht vochtige handspons of sponsplank bevochtigen en één minuut laten rusten. De achtergebleven voegmortel weekt nu los van de tegels. Nu kan je met een draaiende beweging en met lichte druk, de waas lospoetsen van de tegel. Spoel de spons regelmatig uit en gebruik alle kanten. 

  Stap 4

  Dan is het tijd om de voegen gelijk te maken. Dit kan je het beste doen met een licht vochtige handspons. Ga gelijkmatig met deze spons over de voegen heen. Zo drogen de voegen gelijk en krijg je het mooiste resultaat. Spoel ook hier de spons geregeld uit. 

  Voegen 6.jpeg

  Stap 5

  Nadat je de voegen hebt gecorrigeerd, het tegelwerk diagonaal schoonsponzen.  Ongeveer 60 minuten na het voegen het tegelwerk nasponzen met een handspons waarbij alle voegen worden geraakt. Hiermee verwijd je lichtere bestanddelen van de top van de voeg en daarmee de vervuiling. 

  Tip: gebruik bij voorkeur twee sponzen en twee sponsbakken. Eén om te voorsponzen en de ander om te sponzen met schoon water.

  Stap 6 

  Na het drogen eventuele aanwezige cementsluier op het tegelwerk met een schone, droge doek verwijderen. Bij een te snelle droging van de voegspecie door bijvoorbeeld warmte, tocht e.d. de voeg één of meerdere malen na bevochtigen. Dan is het een kwestie van de hoeken en randen afkitten en je bent klaar! 

  Bling Marmero - Mat Zwart

  Productenvergelijker 0
  Openen