Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Quooker vs. Selsiuz – wat zijn de verschillen?

  Quooker vs. Selsiuz – wat zijn de verschillen?

   

  Kokendwaterkranen, een gemak in de keuken! Op de blog van Bewonen kon je onlangs alles al lezen over de kokendwaterkranen van Quooker en Selsiuz. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze kranen?

  In deze blog laten we je zien wat nou precies de verschillen tussen deze twee merken zijn. Welke kokendwaterkraan past het beste bij jou? Lees verder om de kokendwaterkranen te vergelijken.

  Quooker vs. Selsiuz

  Twijfel je tussen de aanschaf van een Quooker kraan of een Selsiuz kraan? Tussen deze twee kranen zitten een aantal verschillen, die er misschien voor zorgen dat je de voor jou beste keuze kunt maken.

  Type kraan

  Waar ga je de kraan voor gebruiken? En wat past er goed bij je wensen? Beide kranen hebben hun eigen design en verschillende opties.

  Alles-in-één-kraan

  De naam “alles-in-één-kraan” zegt het al. Uit deze kraan komt zowel warm, koud als kokend water.

  Bij kokendwaterkranen van Selsiuz heb je de keuze uit een alles-in-één-kraan kraan met een ronde of een haakse look. Door de linker hendel te bedienen, komt er kokend water uit de kraan. Met de rechter hendel bedien je, afhankelijk van de boiler, het koude en warme water.

  Voor Quooker geldt hetzelfde. In deze serie heeft Quooker ook een rond en een vierkant model uitgebracht. De rechter hendel zorgt voor koud water en de knop op de kraan geeft kokend water.

  Bij de combi kranen is er een extra goede beveiliging gemaakt tussen de koud/warm water kraan en het kokende water. Je kan je niet snel vergissen en de verkeerde kraan aan zetten dankzij de beveiligde bedieningsknoppen. Bovendien beschikken beide kranen over een dubbele uitloop. Zo kan er nooit een restje kokend heet water in de kraan achter blijven als je de koude kraan wilt gebruiken.

  Quooker
  - Quooker Fusion Sqaure
  - Quooker Fusion Round

  Selsiuz
  - Selsiuz Haaks
  - Selsiuz Rond

  Spoelkraan

  Voor extra comfort en gemak in de keuken is er een speciale spoelkraan.

  Bij de Quooker Flex trek je eenvoudig de flexibele kraanuitloop uit de kraan. Ze vul je gemakkelijk de glazen en het maakt het makkelijk om de spoelbak goed schoon te maken. De spoelkraan is minimalistischer uitgevoerd dan de spoelkraan van Selsiuz.

  De Selsiuz XL kraan heeft een hele andere look dan de spoelkraan van Quooker, maar het systeem is hetzelfde. Je haalt gemakkelijk de kraan los om op de gewenste manier te gebruiken. Bij de spoelkraan van Selsiuz is de hele hals flexibel.

  Quooker
  – Quooker Flex

  Selsiuz
  – Selsiuz XL

  Twee aparte kranen

  Deze optie biedt Quooker als enige van de twee merken aan. Wanneer je liever een aparte kraan wilt voor kokend water is dat op deze manier mogelijk. Beide kranen zijn uitgevoerd in hetzelfde design, namelijk in rond en vierkant model.

  Quooker
  – Nordic Square Twintaps
  – Nordic Round Twintaps

  Enkele kraan

  Wanneer je al een prachtige keukenkraan in de keuken hebt, wil je deze misschien gewoon laten staan. Een optie om dan alsnog een kokenwaterkraan aan te schaffen, is door de Singletaps van Quooker te kiezen. Dit is een enkele kraan, die alleen kokend water geeft. Zo heb je toch het gemak van een kokendwaterkraan, zonder je huidige mengkraan weg te doen. Selsiuz biedt deze optie niet aan.

  Quooker
  – Nordic Square Singletaps
  – Nordic Round Singletaps

  Kleuren

  Naast de welbekende chroom kraan bieden beide merken nog een aantal andere kleuren aan. Selsiuz biedt maarliefst 5 verschillende en eigentijdse kleuren aan. Bij Quooker heb je de keus uit 3 kleuren. Zo is er altijd wel een kraan die niet alleen qua vorm, maar ook qua kleur helemaal bij je past.

  Quooker
  – Chroom
  – Staal
  – RVS

  Selsiuz
  – Chroom
  – RVS
  – Koper
  – Goud
  – Gunmetal

  Selsiuz kokendwaterkraan kleuren

  Boiler

  Naast de vorm en de kleur van de kokendwaterkraan, heb je ook de keuze uit diverse boilers of reservoirs. Beide merken bieden hierin andere mogelijkheden.

  Selsiuz geeft de keuze uit 3 verschillende boilers, met ieder hun eigen opties. Ongeacht de kraan, levert Selsiuz daar een 5 liter boiler bij. De single boiler zorgt alleen voor kokend water. De combi boiler heeft ook de mogelijkheid om warm water te gebruiken. Tot slot de combi extra boiler. Deze boiler geeft warm en uiteraard ook kokend water. Deze boiler vult het warme water direct weer aan, waardoor je onbeperkt toegang hebt tot warme water.

  Quooker heeft 2 formaten boilers. Namelijk een boiler (reservoir) van 3 liter of 7 liter. Elk van deze 3 boilers heeft een een andere functie. Beschik je niet over een keukenboiler, wil je sneller koud water, of kies je de uitgebreid boiler waar zowel warm, kokend als koud water per direct beschikbaar zijn, zonder te hoeven wachten tot het op temperatuur is.

  Quooker
  – Pro3 – 3 liter
  – Combi – 7 liter
  – Combi+ – 7 liter

  Selsiuz
  – Single – 5 liter
  – Combi – 5 liter
  – Combi Extra – 5 liter

  Quooker boilerSelsiuz boiler

  Veiligheid en duurzaamheid

  Met warm en kokend water moet altijd voorzichtig om worden gegaan. Beide merken hebben een kindveilige bedieningsknop op de kraan. Ten eerste zet je de kraan niet gedachteloos aan en bovendien zullen kinderhandjes deze kraan niet of niet snel aan kunnen krijgen.

  Safe touch

  Zowel de Quooker als Selsiuz kranen zijn voorzien van Safe Touch. Safe touch houdt in dat het kokende water niet in contact komt met de buitenkant van de uitloop. Dankzij de geïsoleerde uitloop kan je je houden niet branden aan de buitenkant van de kraan.

  Kindveilige bedieningsknop

  Bij beide kranen bedien je het kokende water met een druk-draaibediening.

  Op de beveiligde knop op de Selsiuzkraan zit een veer die het kokende water afsluit zodra de knop wordt losgelaten. De Quooker daarentegen blijft stromen als je de knop los laat. Door de dubbel-drk-draai bedieningsknop van Quooker zet je de kraan wel heel bewust aan om ongelukken te voorkomen. Bovendien blijft er dankzij de dubbele uitloop in de kranen nooit een restje kokend water in de kraan achter.

  Over de beveiliging is bij beide merken zeer goed nagedacht. Het werkt alleen bij beide merken net iets anders. Bovendien is de kindveilige bedieningsknop anders vormgegeven.

  Water- en energiebesparend

  Zowel de kokendwaterkraan van Quooker als ook die van Selsiuz zijn voorzien van Energielabel A.

  De waterbesparende stand op de menghendel van de Selsiuzkraan en het coolstart-binnenwerk zorgt er voor dat er water en energie om het water te verwarmen bespaart. Daarnaast zorgt de hoog-vacuümisolatie van de Quooker kranen er voor dat er geen energie verloren gaat bij het verwarmen van het water in de boiler.

  Duurzaamheid

  Het energielabel A en de waterbesparing die deze kranen met zich meebrengen, zorgt er voor dat deze kranen zich duurzame kranen mogen noemen. Bovendien verbruiken deze kranen en boilers in standy stand nauwelijks energie. De Quookerkraan verbruikt in de standby stand 5 center per dag. Bij de Selsiuzkraan is dit slechts 10 cent per dag. Dit is op jaarbasis nog geen

  Wil je meer weten over de veiligheid en duurzaamheid van deze kranen? In de blogs en in de webshop komt dit ook uitgebreid aan bod en kan je hier alles over terug lezen.

  Kosten

  De kosten van een kokendwaterkraan hangen van een aantal dingen af. De prijs wordt bepaald door:
  – het model kraan
  – de kleur
  – de boiler

  De prijzen liggen van Quooker en Selsiuz liggen niet heel ver uit elkaar. Selsiuz is van deze twee net iets voordeliger. Een Quookerkraan vind je vanaf € 825,- tot € 1481,-. De kokendwaterkranen van Selsiuz zijn verkrijgbaar vanaf € 700,- tot een prijs van € 1001,-.

  Ik wil meer weten over kokendwaterkranen

  Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer weten of de kokendwaterkranen, of kijken welke kraan het beste bij jou past? Op de blog van Badkamerxxl vind je over beide kranen een uitgebreide blog met nog meer informatie. Daarnaast vind je in de webshop van BadkamerXXL ook heel veel informatie over deze moderne kranen. Toch nog vragen? Geen probleem. Onze collega’s van de klantenservice staan je graag te woord en helpen je graag verder.

   

   

  Productenvergelijker 0
  Openen