Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Voegen kitten – Hoe moet dat?

  Voegen kitten – Hoe moet dat?

  Goed afkitten in de badkamer is belangrijk. Het voorkomt namelijk lekkage en zorgt er voor dat er geen vuil tussen de muur en je badmeubel terecht komt. Het aanbrengen van een nieuwe kitrand is een klus die goed zelf te doen is. Maar goede voorbereiding en het juiste materiaal is het halve werk. Hoe je goed voorbereid aan de slag gaat lees je hier!

  Welke kit heb ik nodig?

  Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Want voor verschillende doeleinden is er een andere soort kit verkrijgbaar.

  Sanitairkit

  Voor de badkamer is een sanitairkit een voor de hand liggende keuze. Deze kitsoort is zeer elastisch en is geschikt om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast heeft sanitairkit voor een aantal jaar een schimmelwerende werking. Na een aantal jaar is deze werking uitgewerkt en zal er een nieuwe kitlaag moeten worden aangebracht. De saniatairkit is niet overschilderbaar. Kies daarom bij aanbrengen voor kit in de juiste kleur (crème, grijs, wit, zwart).

  Siliconenkit

  Deze kitsoort wordt makkelijk aangezien voor sanitairkit. De siliconenkit is alleen minder elastisch en is beter geschikt voor drogere ruimtes dan de badkamer. Van siliconenkit zijn er, in tegenstelling tot sanitairkit, wél overschilderbare varianten verkrijgbaar.

  Acrylaatkit

  Acrylaatkit gebruik je om naden en voegen tussen houten delen te kitten. Het voordeel van deze kit is dat het overschilderbaar is.

  Daarnaast zijn er ook nog talloze kitsoorten verkrijgbaar van het kitten van glas, steen, goten en daken. Lees daarom goed wat er op het label staat  vermeld of vraag advies bij de verkoopspecialist.

  Tip:
  Oefen eerst met kitten voordat je echt begint!
  Doe dit op een stukje karton, zo weet je precies
  hoe veel druk je moet zetten op het kitpistool.

  1. Voorbereiden

  Voor het aanbrengen van een goede kitlaag is het belangrijk de ondergrond goed schoon te maken. Maak de rand goed vrij van vet en stof en maak het goed droog. Voor het maken van een strakke kitrand kan je de rand afplakken met schilderstape. Doe dit aan beide kanten en hou een rand van 6 millimeter aan als ruimte om de kit aan te brengen.

  2. Kit koker openen

  Snij het topje van de kitkoker open. Kijk goed hoe groot de voeg is die je gaat kitten en hou hierbij rekening met hoeveel je van de spuitpunt afsnijdt. Snij de spuitpunt altijd schuin af.

  3. Gebruik een kitpistool

  Voor het aanbrengen van de kit heb je een kitpistool nodig. Deze moet je vaak los aanschaffen. De koker met kit stop je vervolgens in het kitpistool (ook wel kittang genoemd).

  4. Kit aanbrengen

  Breng de kit aan in één rechte lijn. Breng gelijkmatige druk uit en druk niet te hard. Anders heb je de kans dat je teveel kit aanbrengt.

  5. Kit gladstrijken

  Nadat de kit is aangebracht maak je deze glad. Dit doe je met je vinger of een speciale kitlepel. Maak je vinger nat en strijk de kitril glad. Druk hierbij niet te hard om te voorkomen dat je de kit er weer helemaal uit drukt. Als er kit aan je vinger blijft zitten kan je dit er afwrijven met een natte doek. Een speciale kitlepel zorgt voor een strakker resultaat.

  6. Afwerking

  Na het gladstrijken van de kit verwijder je voorzichtig de schilderstape. Probeer de tape schuin los te trekken om te voorkomen dat je de kit er mee af trekt. Nadat je de tape hebt verwijderd strijk je de kit nogmaals na met een natte vinger om eventuele rafeltjes glad te strijken.

  Tip:
  Druk de kit altijd aan met een natte vinger.
  Doe je dit niet, dan blijft de kit aan je vingers plakken.

  Verwijderen van de oude kitlaag

  Een oude kitlaag kan deels loslaten of beschimmelen na verloop van tijd. Voordat je een nieuwe kitlaag aanbrengt, moet de oude kitlaag verwijderd worden.

  Het verwijderen van siliconenkit kan het beste met een afbreekmesje, plamuurmes of een ander scherp mes. Een veel gebruikte techniek is het losmaken van een klein stukje kit en deze vervolgens voorzichtig lostrekken of omrollen.

  Er bestaat ook siliconenkit verwijderaar. Wees hier wel voorzichtig mee en maak de ondergrond na gebruik goed schoon. Als er nog een laagje siliconenkit op de ondergrond zit, zal de nieuwe kitlaag namelijk niet goed hechten.

  Productenvergelijker 0
  Openen