Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5575 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5575 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, maandag in huis

    5575 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Alles wat je moet weten over gerectificeerde tegels; de voor- en nadelen

    Niels

    Geschreven door:  Niels Wiersma

    17 juli 2024

    Bewerkt op: 30 augustus 2024 11:28

    Wanneer je opzoek bent naar nieuwe tegels dan ga je ongetwijfeld moeten kiezen tussen gerectifieerde of niet-gerectificeerde tegels. Als je niet weet wat het verschil is dan is deze blog perfect voor jou! Binnen een paar minuten leg ik je uit wat een gerectificeerde tegels zijn en welke bij jou past. 

     

    Alles wat je moet weten over gerectificeerde tegels; de voor- en nadelen

    Elke tegel wordt in het productieproces gebakken in een oven. Een gerectificeerde tegel wordt na het bakken haaks gesneden. Hierdoor krijgt deze tegel hele strakke randen en hoeken. Daardoor kunnen gerectificeerde tegels strakker worden gelegd met een dunnere voeg. Een voeg is normaliter 4mm breed. Bij haaks afgesneden tegels kan deze voeg 2mm zijn.

    Doordat de tegels naderhand op maat worden gezaagd, zorgt dit voor een egaler geheel. Bij niet-gerectificeerde tegels kan de maat van de tegeltjes onderling afwijken. Ik zeg niet dat de één beter is dan de ander, maar het is wel goed om voor jezelf na te denken wat meer bij je past.

    De zaag beweegt met de band mee zodat deze niet stil komt te staan. Op deze manier wordt tijd en dus geld bespaard.

    Twee aandachtspunten bij gerectificeerde tegels zijn dat de hoekjes iets kwetsbaarder zijn dan bij niet-gerectificeerde tegels. Daarnaast is het plaatsen ook een beetje moeilijker. Door die kleinere, strakkere voeg zijn oneffenheden sneller te zien. Een professionele tegelzetter zal hier niet veel problemen mee hebben, maar als je zelf gaat tegelzetten dan moet je hier goed op letten. Het gebruik van een leveling systeem is hierbij een must om het tegelopppervlak zo vlak mogelijk te houden.

    Niet-gerectificeerde tegels

    Niet-gerectificeerde tegels worden na het bakken niet gesneden. Deze hebben dus geen haakse randen, maar juist afgeronde randen. De afmetingen per tegel zijn daarom ook niet allemaal precies gelijk. Hierdoor moet je ook rekening houden met een bredere voeg. Het is dus mogelijk dat je bij niet-gerectificeerde tegels meer geld kwijt bent aan voegmiddel.


    Dit betekent niet dat je altijd meer geld kwijt bent aan deze tegels. Het is namelijk niet te zeggen dat gerectificeerde tegels altijd duurder zijn dan niet-gerectificeerde tegels (of andersom), omdat de prijzen van tegels onderling zeer verschillen.

    Welke tegel adviseren wij voor jou

    Zoals eerder gezegd is er geen goed of slecht tussen de beide tegels. Het heeft puur met je eigen voorkeur te maken. Hou je van modern en strak dan zullen gerectificeerde tegels meer bij jou passen. Is een klassieke of rustieke stijl jouw smaak, dan zijn niet-gerectificeerde tegels een betere optie voor jou.

    Productenvergelijker 0
    Openen