Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  De 12 beste planten voor je badkamer

  De 12 beste planten voor je badkamer

  Je kent ze wel van Pinterest…. die mooie badkamers, die er uit zien alsof ze midden in de jungle staan. De ene badkamer nog mooier dan de andere en de planten zorgen er mede voor dat de badkamer er uit ziet als een heuse spa. Moeilijk om zelf te maken? Helemaal niet! Er zijn namelijk een heleboel planten in het heel erg naar hun zin hebben in de badkamer. Van groot tot klein, makkelijk of juist iets moeilijker in onderhoud, de keuze is reuze! Geef een of meerdere planten een plekje in je badkamer en zie hoe de ruimte (letterlijk) tot leven komt.

  De 12 beste planten voor je badkamer

  Niet elke plant kan tegen een hoge luchtvochtigheid en niet elke plant vind het prettig om op een donkere plek te staan. Want in de badkamer komt over het algemeen niet heel veel licht binnen. Deze 12 planten vinden het heel fijn in jouw badkamer:

   

  1. Drakenplant
  2. Bamboe
  3. Kentia Palm
  4. Kwartjesplant
  5. Lepelplant
  6. Aloë Vera
  7. Vrouwentong
  8. Graslelie
  9. Chinese Evergreen
  10. Varen
  11. Tillandsia
  12. Klimop

   

  drakenplant.jpg

  Drakenplant

  Botanische naam: Dracaena

  De Drakenplant, ook wel Draceana genoemd, is een hele makkelijk plant die het zelfs bij weinig verzorging heel goed doet. Ideaal als je wel van planten houdt, maar niet al te handig hiermee bent. De plant kan snel bruine plekken krijgen op de bladeren als de luchtvochtigheid niet goed is. Daarom is de drakenplant in de badkamer helemaal op zijn plek. Door de hoge luchtvochtigheid zal de plant geen bruine plekken krijgen en kan je er volop van genieten.

  bamboe.jpg

  Bamboe

  Botanische naam: Fargesia murieliae

  Bamboe is niet alleen mooi als houtsoort in de badkamer, maar ook als plant! Bamboe past erg goed bij ons in de badkamer omdat hij zich goed aan kan passen aan het klimaat. Daarnaast straalt de Bamboe rust uit, en dat is juist wat je wilt in de badkamer. De plant heeft weinig licht nodig en groeit zelfs zonder aarde! Doe de bamboe in een hoge vaas of pot en vul het met een laagje kiezel steentjes. Bamboe er in en klaar! Vul wel regelmatig de vaas bij met water! Een mooie Bamboe met kluit kan natuurlijk ook prima in de badkamer!

  kentia-palm.jpg

  Kentia Palm

  Botanische naam: Howea forsteriana

  De Kentia Palm, ook wel Howea genoemd, is een van de sterkste palmsoorten. De Kentiapalm heeft het het meeste naar zijn zin in een ruimte waar hij niet in direct zonlicht staat. Deze sterke plant heeft niet heel veel water nodig. Let er op dat de kluit wel in een plasje water staat. Hoe donkerder de plant staan, des te minder water heeft hij nodig. De Kentiapalm heeft ook nog eens een sterk zuiverende werking. Haal met deze palm dus direct een frisse badkamer in huis.

  kwartjesplant.jpg

  Kwartjesplant

  Botanische naam: Aspidistra elatior

  De Kwartjesplant is een plant die heel makkelijk is in onderhoud. Je hoeft hem niet heel vaak water te geven en de grond mag best een beetje droog aanvoelen. De Kwartjesplant slaat namelijk water op in de wortels. Dit water kan hij weer gebruiken in geval van grote droogte.

  lepelplant.jpg

  Lepelplant

  Botanische naam: Spathiphyllum

  Het fijne aan de Lepelplant is dat hij gifstoffen uit de lucht filtert. Hij heeft wel veel water nodig en heeft het liefst een vochtige kluit. Om de mooie, witte bloemen in de plant te houden ze je de Lepelplant het beste op een plek met weinig zonlicht.

  aloe-vera.jpg

  Aloë Vera

  Botanische naam: Aloë Vera

  Een oersterke plant, de Aloë Vera. Hij heeft weinig water nodig en is niet heel kieskeurig over de plek waar je hem neer zet. Het sap van de Aloë Vera kan voor heel veel dingen worden gebruikt. Je kunt er bijvoorbeeld een gezichtsmasker van maken, gebruik het als littekencrème of wat dacht je van een home-made Aloë Vera scrub!

  vrouwentong.jpg

  Vrouwentong

  Botanische naam: Sansevieria trifasciata

  Nog zo’n plant die niet al te veel water nodig heeft. En bovendien filtert de Vrouwentong, ook wel Sanseveria genoemd, de lucht en zorgt deze plant er voor dat de luchtvochtigheid snel weer op pijl is. Perfect dus voor de badkamer en heel makkelijk in onderhoud.

  graslelie.jpg

  Graslelie

  Botanische naam: Chlorophytum comosum

  Deze plant staat ook wel bekend als de ‘Spinnenplant’. En het maakt eigenlijk niet zo veel uit waar je hem neer zet. Want hij heeft het naar zijn zin in de zon én in de schaduw. Let er bij de Graslelie wel op dat hij regelmatig water krijgt. Zo’n 2 keer per week. De Graslelie zuivert de lucht ook nog eens van formaldehyde en koolmonoxide. Als je heel lief bent voor de Graslelie en regelmatig water geeft, groeien er nieuwe mini plantjes in de pot. Deze kan je vervolgens in een andere pot zetten en ergens anders in je huis een plekje geven.

  chinese-evergreen.jpg

  Chinese Evergreen

  Botanische naam: Aglaonema

  De Chinese Evergreen is een hele sterke plant die weinig verzorging nodig heeft. En de plant is helemaal op zijn plek in de badkamer. De warme en vochtige omstandigheden zijn namelijk ideaal voor deze plant. Geef hem niet te veel water. Bij twijfel kan je de plant beter even geen water geven dan te veel.

  varen.jpg

  Varen

  Botanische naam: Athyrium

  De Varen is de ideale plant voor in de badkamer omdat hij houdt van indirect zonlicht en hoge temperaturen. De badkamer is daarom de ideale plek! De vochtige omstandigheden doet de plant ook goed en hij haalt schimmels en andere onzuiverheden uit de lucht. De varen is daarnaast ook heel erg leuk om te gebruiken als hangplant!

  tillandsia.jpg

  Tillandsia

  Botanische naam: Tillandsia

  Dit leuke plantje haalt zijn voedingsstoffen uit de lucht en hoeft dus niet in de aarde geplant te worden. Door regelmatig de plant te benevelen blijft hij in leven. In de badkamer is dit amper nodig, daar is het al vochtig. Wanneer het plantje echt water nodig heeft, zal het zijn blaadjes omkrullen. Tillandsia’s, ook wel luchtplantjes genoemd, houden van licht. Maar plaats ze nooit in direct zonlicht. De luchtplantjes zijn ideaal om op te hangen, al dan niet in speciale potjes. Je kunt ze ook in speciale houders zetten of in een mooie decoratieve pot. Maar net wat past bij de stijl van de badkamer.

  klimop.jpg

  Klimop

  Botanische naam: Hedera helix

  Klimop is er in heel veel soorten en maten te krijgen. Dit groenblijvende plantje ken je waarschijnlijk wel als klimplant in de tuin. Maar binnen doet deze plant het ook heel goed, misschien zelfs wel beter dan buiten. Zet de plant op een plek waar hij mooi naar beneden kan uitgroeien of zoek een mooie plek om hem op te hangen.

  Schone en frisse lucht

  Planten hebben een zuiverende werking en ze zorgen voor extra zuurstof. Planten filteren de lucht. Via hun bladeren nemen de planten allerlei schadelijke stoffen op uit de lucht en zorgen dat schimmels en andere nare stofjes met de grond gelijk worden gemaakt. Dat betekent een schonere én frissere badkamer!

   

  Planten in je badkamer

  Productenvergelijker 0
  Openen