Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Alles over Sunshowers: voor- en nadelen

  Alles over Sunshowers: voor- en nadelen

  De zomermaanden vliegen voorbij en de winterperiode is alweer in aantocht. De dagen worden langer, het wordt kouder en we zien de zon weer wat minder. Grote kans dat je vanaf oktober niet meer voldoende vitamine D aanmaakt en misschien heb je wel eens last van een winterdip. Dan is een Sunshower absoluut iets voor jou! In deze blog lees je meer over de volgende onderwerpen:

  Wat is een Sunshower?

  Heb je altijd al een Sunshower willen hebben? Dan is het handig om te weten wat een Sunshower precies is. Een Sunshower is een systeem met infraroodlampen en UV-lampen. Deze kun je in je doucheruimte plaatsen, waardoor je tijdens het douchen kunt genieten van zonlicht op je huid. Met een Sunshower kun je dus het hele jaar genieten van zonlicht, wat voordelig is voor je gezondheid

  Leestip: Inbouwen van een Sunshower in een bestaande douche of badkamer

  Welk effect heeft UV-licht?

  Van oktober tot en met april is het zonlicht in het noordelijk halfrond niet sterk genoeg om voldoende vitamine D aan te maken. Hierdoor zie je ook dat ruim 70% van de bevolking in de winter vitamine D tekort heeft. Vitamine D krijg je voor 80% uit zonlicht en 20% uit voeding. Een natuurlijke aanmaak van vitamine D zorgt ervoor dat je weerstand verhoogd, wat de calciumopname bevorderd en bijdraagd aan de ontwikkeling en het behoud van  de spierfunctie. Bij het gebruik van het laag gedoseerde UV-licht van de Sunshower zul je zien dat je een verdubbeling van het vitamine D niveau bereikt. Let er wel op dat dit pas gebeurt als je er minimaal 30 minuten per week gebruik van maakt. Daarnaast wordt er pigment geproduceerd als je huid in contact komt met UVB-stralen. Hierdoor wordt je huid dikker en zal de huid beter beschermd zijn tegen het indringen van UV-stralen van de zon. 

  Voordelen van UV-licht op een rij:

  •  Vitamine D blijft op peil 
  • Je krijgt meer energie 
  • Je immuunsysteem wordt sterker
  Sunshower infrarood
  Sunshower uv

  Welk effect heeft infrarood?

  Infrarood zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur en je zal hartslag verhogen, wat goed is voor de bloedsomloop. Het stimuleert de stofwisseling, waardoor de afvalstoffen sneller uit je lichaam worden afgevoerd. Daarnaast verhoogd het de afvoer van zuur- en bouwstoffen. Hierdoor neemt de spierspanning af waardoor gewrichtspijn afneemt, je spieren sneller herstellen en je rug-, nek- en eventueel reumatische klachten verminderen.

  Voordelen van infrarood op een rij: 

  • Verbeterde bloedcirculatie 
  • Je hebt minder spierpijn 
  • Je hebt minder gewrichtspijn

  Waar moet je op letten?

  Bij het gebruik van een Sunshower moet je er uiteraard om denken dat je er niet te lang voor staat. Net als bij natuurlijk zonlicht is het belangrijk dat je jezelf niet te lang blootstelt aan het infrarood licht of UV-licht. We adviseren om de sessie niet langer dan 10 minuten per keer te doen. Draag tijdens iedere sessie ook het bijgeleverde brilletje, om te voorkomen dat je ogen beschadigen. Daarnaast is het erg belangrijk dat je minimaal 45 cm afstand houdt van het apparaat. Op deze manier bouw je op een verantwoorde manier vitamine D op. Tot slot moet je vooraf je huidtype checken. De dosering voor veilig UV-licht verschilt namelijk per huidtype. 

  Sunshower badkamerxxl
  Sunshower badkamerxxl

  Nadelen van een Sunshower

  We hebben tot nu toe alleen maar voordelen gezien aan het hebben van een super fijne Sunshower, maar er zitten (helaas) ook een paar nadelen aan… Allereerst is de aanschaf van een Sunshower niet goedkoop. De aankoopprijs van een Sunshower ligt gemiddeld rond de €2000,-, maar dit zorgt er wel voor dat de waarde van je badkamer omhoog gaat. Daarnaast kan de Sunshower niet in elke badkamer geplaatst worden, je hebt namelijk genoeg ruimte nodig om voldoende afstand te houden. Deze afstand is nodig om te voorkomen dat het UV-licht of infrarood je huid zullen beschadigen. In dit onderzoek van het KWF kun je lezen wat UV-licht en infrarood met je huid kan doen: ‘Hoe slecht is de zonnebank

  Alle nadelen van een Sunshower op een rij:

  • De aanschafprijs van een Sunshower ligt gemiddeld rond de €2000,-.
  • Een Sunshower kan niet in iedere badkamer geplaatst worden.
  • Een Sunshower verbruikt energie, waardoor het niet duurzaam is. Tenzij je zonnepanelen hebt.
  • Bij te veel of verkeerd gebruik heb je kans op huidbeschadiging.

  Welke Sunshower past bij mij?

  Nu komt misschien wel de belangrijkste vraag... Welke Sunshower kun je het beste aanschaffen? Hier heeft Sunshower een handige vragenlijst voor. Wij willen je adviseren om deze vragenlijst zeker even in te vullen. Dan weet je zeker dat je de juiste Sunshower in huis haalt!

  Productenvergelijker 0
  Openen