Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Sunshower in een bestaande douche inbouwen

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  19 april 2024

  Bewerkt op: 25 april 2024 09:52

  Ben je geïntereseerd in een Sunshower, maar heb je geen zin om de hele badkamer te verbouwen? Dan heb ik goed nieuws! Een Sunshower is ook prima in een bestaande douche van de badkamer te plaatsen. Hoe dit zit en waar je op moet letten leg ik je in dit artikel uit.

  "Waarom zou ik nu een Sunshower in een bestaande douche plaatsen als ik misschien over een aantal jaar de badkamer ga verbouwen of zelfs ga verhuizen?" Dit is een terechte veelgestelde vraag. Hier heeft Sunshower met de nieuwe Round serie nu nog een beter antwoord op.

  Voordelen Round serie

  Het grote voordeel van de nieuwe Round serie is dat de Sunshower modulair te bevestigen is. Wil je wel een Sunshower in huis, maar heb je nog geen behoefte om de hele badkamer te verbouwen? Geen probleem. Dan kun je voor de korte termijn kiezen voor een opbouwvariant op de lange wand of in de hoek. Deze worden namelijk geleverd met een losse beugel.

  Wil je uiteindelijk toch de badkamer verbouwen? Of ga je misschien verhuizen? Dan kun je de Sunshower weer demonteren om hem later volledig vlak in te bouwen, wat natuurlijk het mooist is. Dan haal je de beugel er gewoon weer af. Je kunt zelfs later kiezen voor een andere kleur glasplaat, mocht de stijl van je badkamer afwijken van de eerst gekozen Sunshower.

  Hoeveel ruimte heeft een opbouw Sunshower nodig?

  Past een opbouw Sunshower in jouw huidige douche? Het antwoord daarop verschilt per badkamer verschillen. Bij de de ene badkamer past een hoekplaatsing beter en bij de andere een plaatsing op de lange wand. Bekijk onderstaande maatvoering om te bepalen welke het meest geschikt voor jou is.

  Daarnaast wordt geadviseerd om een afstand van circa 45cm aan te houden tussen de voorzijde van de Sunshower en de plek waar je gaat staan om te douchen, bijvoorbeeld recht onder een regendouche.

  Opbouw op de lange wand

  Wanneer je de Sunshower op de lange wand gaat monteren dan valt de Sunshower volledig over de beugel heen. Hierbij dien je rekening te houden met de diepte van de Sunshower zelf en die is 10cm.

  Sunshower lange wand afmetinge

  Opbouw in de hoek

  Wanneer plaatsing op de lange wand geen optie is, kan een plaatsing in de hoek uitkomst bieden. Bekijk onderstaande technische tekening voor de maatvoering:

  Elektrische installatie

  Het belangrijkste om te bepalen of je wel of geen Sunshower kunt plaatsen is of je op de plek waar je de Sunshower wilt hebben een stroompunt kunt krijgen of niet. Er zijn doorgaans twee mogelijkheden om een opbouw Sunshower aan te sluiten:

  • De kabel doorvoeren vanuit de wand waarop de Sunshower geïnstalleerd is naar een andere ruimte
  • De kabel via een kabelgoot langs de bovenzijde naar de Sunshower leiden

  Gebruik in alle gevallen een kabel van minimaal 3x 2,5mm². De Sunshower wordt geleverd met een kabel van 4 meter. De Sunshower moet worden aangesloten op een eigen groep voorzien van een aardlekschakelaar, met 230V~ 50Hz en een 16A zekering.

  Sunshower Elektrische installatie

  Hoe Sunshower installeren in een bestaande douche

  Logischerwijs dient de installatie enkel uitgevoerd te worden door geschoold en erkend vakpersoneel. De elektrische aansluiting van Sunshowercomponenten mag alleen door een erkend elektricien worden uitgevoerd.

  Bekijk de onderstaande video over hoe een opbouw Sunshower gemonteerd en geïnstalleerd kan worden of bekijk de montagehandleiding (externe link).


  Elektriciteit en veiligheid

  Twijfel je over de veiligheid van stroom in je douchecabine of inloopdouche? Dat is niet nodig. Sunshower is volledig veilig en beschikt over alle veiligheidsnormen, certificeringen en markeringen:

  • Sunshower is IPX5 gekeurd en speciaal ontwikkeld is voor gebruik en installatie in de douche (zone 1)
  • Dit product is getest door Kiwa Dare B.V.: een ISO17025 geaccrediteerd testhuis voor het uitvoeren van productcertificaties onder het registratienummer C447
  • Dit product is gefabriceerd volgens Directive 2014/30/EU van de Europese Gemeenschap en de Low-Voltage Directive 2014/35/EU van de Europese Gemeenschap
  • Dit product is gekeurd en voldoet aan onderstaande normen/richtlijnen voor CE-markering

  Productenvergelijker 0
  Openen