Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Alles wat je moet weten over een buitendouche

  Alles wat je moet weten over een buitendouche

  Beeld het je even in... Het is zomer, de zon schijnt en de temperaturen lopen op tot in de 30 graden. Je hebt heerlijk liggen zonnen, maar je bent nu wel toe aan wat verkoeling. Daarom stap je onder je, net nieuw geïnstalleerde, buitendouche om even af te koelen, heerlijk... Oké, even terug naar de realiteit! 

  We zien de buitendouche steeds vaker terugkomen en ook bij BadkamerXXL komt de vraag naar de trendy buitendouche regelmatig voorbij. We begrijpen waarom je anno 2022 een buitendouche zou willen en zijn voor je op onderzoek uitgegaan. 

  In deze blog:

  Waar moet je over nadenken voor je een buitendouche gaat aanschaffen? 

  Voor je een buitendouche gaat aanschaffen is het belangrijk dat je alles goed hebt uitgedacht. Je moet namelijk rekening houden met verschillende aspecten voor je een buitendouche kunt installeren. We hebben het voor je uitgezocht!

  Bepaal je budget 

  De aanschaf van een buitendouche is niet goedkoop. De prijzen van buitendouches kunnen oplopen tot in de €1000,- en daarom is het belangrijk dat je je voor de aanschaf gaat verdiepen in de prijzen en de kwaliteit wat je voor die prijs kunt verwachten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet wat voor buitendouche je wilt. Kies je voor een douche die alleen op koud water aangesloten kan worden, dan ben je goedkoper uit dan een douche die aangesloten wordt op zowel warm als koud water. 

  Bepaal je budget

  Ga op zoek naar de juiste locatie 

  Bepalen waar je de buitendouche wilt plaatsen lijkt eenvoudig. Je zoekt een leuk plekje uit in de tuin en daar plaats je het. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden…

  1. Locatie bepaling
   Bij het installeren van een buitendouche is het belangrijk dat je de juiste locatie kiest. Plaats de douche bijvoorbeeld niet midden in de tuin, als je drainage niet goed is heb je namelijk kans dat de tuin erg modderig wordt door al het water. Daarom is het verstandiger om de douche aan een zijkant van de tuin te plaatsen. 

  2. Privacy
   Wil je naakt douchen? Probeer dan de douche op een plek te installeren waar de buren je niet kunnen zien. Ook kun je ervoor kiezen om een soort douchecabine te maken, met bijvoorbeeld hout.

  3. Ondergrond
   Het is belangrijk dat de ondergrond, net als bij een normale douche, stevig is. Je wilt hierbij niet dat de ondergrond te glad is, om te voorkomen dat je uitglijdt. Daarnaast is het verstandig om bijvoorbeeld een afvoerputje te plaatsen. Maak hierbij de ondergrond iets schuiner, zodat het water gemakkelijk weg kan stromen. Denk er ook over na welk materiaal je als ondergrond wilt. Ga je voor steen of een simpele oplossing: een houten vlonder? Let er bij steen wel op dat het niet te glad is. Je zou er eventueel een antislipmatje overheen kunnen leggen

  4. Heb je een zwembad, jacuzzi of sauna?
   Als je een zwembad, jacuzzi of sauna hebt is het handig om de douche hier dichtbij te plaatsen. Hierdoor hoef je niet eerst de hele tuin door om je even af te spoelen, waardoor de kans kleiner wordt dat je zwembad, jacuzzi of sauna vies wordt. Daarnaast hoef je minder vaak je filters te vervangen. 
   
   

  Zorg voor goede drainage

  Om ervoor te zorgen dat het water in je tuin perfect wegloopt en niet blijft staan is het belangrijk dat je een goede drainage hebt. Maar wat is drainage?  

   Drainage zorgt ervoor dat het water uit de bodem wordt afgevoerd, zodat het grondwaterpeil zal verlagen. Boven de grond wordt overtollig water via greppels en sloten afgevoerd, maar ondergrond gebeurt dit via drainagebuizen. Dit kan alleen goed werken als de afwatering ook goed is. (Bron: Wikipedia)

  Nu we weten wat drainage precies betekent kunnen we aan de slag. Er zijn verschillende manieren om de drainage in je tuin te verbeteren, wij volgen de tips van terrastuintegels.nl

  1. Om te testen of je drainage goed is of niet kun je een testje doen: Je pakt wat aarde en knijpt erin. Loopt er water uit dan weet je dat de grond te vochtig is. 
  2. Weet je waar de te natte plekken in je gazon zitten? Maak op deze plekken gaten van ongeveer een meter diep. 
  3. Vervolgens vul je deze gaten met grind. Het grind zorgt ervoor dat het water goed wel zal lopen. 
  4. Ook kun je er voor kiezen om planten in je tuin te plaatsen, die van veel vocht houden, bijvoorbeeld moerasplanten.  
  5. Naast de bovenstaande tips kiezen mensen ook voor drainagebuizen. Hoe je dit moet aanleggen kun je zien in deze video.

  Wil je hier meer over weten, dan verwijzen we je graag door naar terrastuintegels.nl. Wij weten veel, maar zijn natuurlijk geen tuinspecialisten!

  De installatie van een buitendouche

  Allereerst willen we je het advies geven om een loodgieter in te huren als je niet heel technisch bent. Een loodgieter weet precies waar hij/zij op moet letten en hoe je het beste zo'n douche kunt installeren. Natuurlijk hangt het af van welke buitendouche je hebt aangeschaft. Een iets goedkopere koud water douche is namelijk eenvoudig aan te sluiten op de tuinslang, waardoor je dit zelf nog wel zou kunnen. Douches die ook op het warm water kunnen worden aangesloten moeten vaak geïnstalleerd worden met leidingen, maar je hebt ook duurzamere opties, zoals een zonnedouche, ook wel een solar douche genoemd. 

  Wil je de douche zelf installeren? Volg dan de handleiding die bij de buitendouche hoort.

  Hoe werkt een solar douche?

  Een solar douche is een duurzame optie voor het hebben van een buitendouche. Een solar douche, ook wel zonnedouche genoemd, is namelijk een tuindouche die geen extra energie nodig heeft. Je vult zelf de watertank met de tuinslang en de zon verwarmd het water. Door de temperatuurregelaar is het mogelijk om koud water toe te voegen, waardoor je zelf de temperatuur bepaald. Vaak zit er ook nog een pompsysteem in, waarmee je de hardheid van de waterstraal kunt beïnvloeden. Wil je een zonnedouche die je bijvoorbeeld mee kan nemen of wil je liever een eenvoudig model? Er zijn ook campingmodellen te verkrijgen!

  Hoe duur is een solar douche?

  Bij het aanschaffen van een solar douche kunnen de prijzen variëren door het type materiaal en het type douche. De prijzen zijn gemiddeld:

  • Zonnedouche van aluminium €100,- tot €1500,-
  • Zonnedouche van roestvrij staal €100,- tot €4900,-
  • Zonnedouche van PVD €45,- tot €350,-
  • Draagbare campingdouche €100,- tot €4900,-

  Uit onderzoek is gebleken dat een gezin van 3 personen zo'n €50,- aan energiekosten bespaard, als de je 30 zonnige dagen hebt en de zonnedouche gebruikt.  (bron: gewoontuin.nl)

   

  Hoe maak je de buitendouche winterklaar?

  Het is erg belangrijk dat je de buitendouche winterklaar maakt. Net als buitenkranen en slangkranen zijn ze erg gevoelig voor vorst en je wil natuurlijk niet dat je douche tijdens de winterdagen kapot vriest. Het belangrijkste is dat je de waterleidingen leeg laat lopen. Dat doe je zo:

  1. Draai de afsluitkraan tussen de douchekraan en de hoofdkraan dicht.
  2. Draai vervolgens de douchekraan en de aftapkraan open.
  3. Als je dat hebt gedaan kun je de aftapkraan dichtdraaien en de douchekraan open laten staan.

  Weet je niet zeker hoe je het moet doen? Bel dan gewoon een loodgieter. De loodgieter weet precies wat hij/zij moet doen en zo weet je zeker dat je buitendouche niet kapot zal vriezen tijdens de winter. Dat zou toch zonde zijn..!

   
  Pinterest HGTV

  Bron: HGTV

  Pinterest Kelly MC

  Bron: Kelly MC

  Pinterest WONENnl

  Bron: WONENnl

  Stijlvolle buitendouche van Blue Label

  Sinds kort verkopen wij op onze webwinkel de buitendouches van Blue Label. Blue Label maakt onder andere baden, wastafels, opzetkommen, fonteintjes, toiletten en sinds kort dus buitendouches. Het merk streeft naar de voordelen:

  • Snelle levering
  • Hoogwaardige materialen
  • Stijlvolle en trendy kleuren
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

  Ga voor kwaliteit 

  De buitendouches van Blue Label worden gemaakt van massief RVS 316. Het nummer 316 staat bekend als één van de beste RVS legeringen op de markt, waardoor het product een lange tijd erg mooi blijft. Het is daarnaast minder gevoelig voor chloor en zuren, en het is zeer corrosiebestendig.  De buitendouches van Blue Label zijn te verkrijgen in de kleuren: Mat zwart en RVS. Daarnaast kun je kiezen voor een douche met hoofddouche of zonder hoofddouche.

  Blue Label buitendouche

  We kunnen ons voorstellen dat je enthousiast bent geworden en misschien ook wel een buitendouche wil! Op onze website vind je ook buitendouches van het merk Wiesbaden. Kijk daarnaast ook eens op onze Pinterest pagina, om wat inspiratie op te doen!

   

  Productenvergelijker 0
  Openen