Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Badkamertrend 2024: maak van een vintage dressoir een badkamermeubel met opzetwastafel

  Annagreet

  Geschreven door:  Annagreet Tiersma

  26 juli 2023

  Bewerkt op: 26 juli 2023 10:53
  Badkamertrend 2024: maak van een vintage dressoir een badkamermeubel met opzetwastafel


  Kijk, wij vinden natuurlijk dat de badmeubels in ons assortiment van de beste kwaliteit zijn en dat iedereen zo’n hoogwaardig meubel in zijn badkamer zou moeten hebben. Maar eerlijk is eerlijk: je moet er best voor in de buidel tasten. Als je net een opknapwoning hebt gekocht en letterlijk overal wat aan moet gebeuren, dan staat een spiksplinternieuw his and hers badkamer meubel misschien iets lager op de lijst met prioriteiten. Begrijpen wij best. 

  Moet je dan accepteren dat je badkamer de eerst komende tijd sfeerloos en lelijk blijft? Zeer zeker niet! Wat we namelijk steeds vaker langs zien komen op designblogs, zijn voorbeelden van vintage dressoirs die flink gepimpt zijn en nu, dankzij de toevoeging van een prachtige opzetwastafel, dienst doen als über-stylish badkamermeubel. Kijk maar mee:

  vintage1.jpg
  vintage2.jpg
  vintage3.jpg

  Bron: Apartment Therapy

  Bron: Lavorist

  Bron: Onbekend (vertel het ons)


  Altijd al eens een knalgeel of koraalroze badmeubel willen hebben? Dit is je kans! Je peperdure designbadmeubel zul je niet zo snel schilderen, maar met een vintage dressoir dat je voor €30 via Marktplaats hebt gekocht, kun je juist wat risico nemen.

  Het lastigste deel van deze DIY is plaats maken voor de waterleidingen, sifon en afvoer. Er zijn eigenlijk twee manieren om dat te doen:

  1. Je kunt uitsparingen maken in de lades, zodat ze om de leidingen heen dichtvallen. Dit is een heel gepuzzel, maar heeft als grote voordeel dat je nog wat opbergruimte overhoudt.
  2. Je kunt het binnenwerk van de lades verwijderen zodat de binnenkant van de kast één grote ruimte wordt. De ladefrontjes zet je daarna weer vast op de voorzijde van de kast, zodat de lades dus voortaan nep zijn. Afhankelijk van de ruimte die je nodig hebt voor de leidingen, hoef je dit niet met alle lades te doen. Mogelijk kun je de onderste houden.
  vintage4.JPG
  vintage5.jpg
  vintage6.jpg

  Bron: BHG


  In het prachtige voorbeeld van BHG hierboven, is de opzetwastafel gecombineerd met een mooie, strak ontworpen verhoogde kraan. Lovely Etc. heeft een toiletrolhouder aan de zijkant van het badkamer meubel geschroefd die qua stijl perfect past bij de kraan, zodat het allemaal één mooi geheel is en geloofwaardig is als badkamer meubel. De gouden kranen op het meubel van Brepurposed passen prachtige bij de rood-bruine kleur van haar vintage Deense design-meubel. Het zijn allemaal voorbeelden van manieren waarop je een vintage meubel met de juiste details toch helemaal trendy maakt.

  Voor je begint aan jouw DIY badkamer meubel, zijn er nog twee puntjes die we even onder de aandacht willen brengen:

  1. Controleer of het dressoir de juiste hoogte heeft en houd daarbij ook rekening met de hoogte van je opzetwastafel. De bovenkant van de waskom moet tussen de 80 en 90cm hoog komen. De kans dat je dressoir precies hoog genoeg is, is niet zo groot. Waarschijnlijk zul je dus iets van de poten moeten afhalen of het meubel juist verhogen.
  2. Heel eerlijk: hoe goed je het meubel ook verft, de kans is groot dat dit DIY-meubel niet zo lang meegaat als een ‘echt’ badkamermeubel. Een kwalitatief hoogstaand badmeubel is erop berekend om 15 jaar mee te gaan in de badkamer, een vochtige ruimte die intensief gebruikt wordt. Maak het meubel in ieder geval droog als het nat is geworden en verf het met enige regelmaat opnieuw om te zorgen dat het hout goed beschermd blijft.

  Als je dat in gedachten houdt, go nuts! Als er ooit een tijd was om zo'n projectje op te pakken, dan is het nu.

  Productenvergelijker 0
  Openen