Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Douchekraan vervangen & monteren

  Douchekraan vervangen & monteren

  Soms is het nodig om een douchekraan te vervangen. Dit kunt u heel eenvoudig zelf doen. In slecht een paar eenvoudige stappen kunt u zelf uw douchekraan vervangen

  Stappenplan

  Hieronder staat een overzicht voor het vervangen van de kraan. Neem rustig de tijd voor het doorlopen van alle stappen voor het voorkomen van eventuele schade.

  Stap 1. Juiste maat

  Bij douchekranen kan de hartafstand verschillen. Deze kan namelijk 120 mm of 150 mm zijn. Voordat u een thermostaat aanschaft, moet u er dus goed opletten of de kraan de juiste hartmaat heeft. U kunt met behulp van s-koppelingen, wel een 150 mm kraan installeren op een 120 mm muurplaat. Dit kan andersom niet. 

  Stap 2. Water afsluiten

  Sluit de hoofdkraan en de (eventuele) boilerkraan af. De hoofdkraan zit in de meeste gevallen vlak voor de watermeter. Zet vervolgens de kranen open, en wacht tot er geen water meer uitkomt.

  Stap 3. Oude kraan verwijderen

  De douchekraan kunt u verwijderen door de beide rozetten los te draaien. Hierachter zitten de s-koppelingen. Draai de aansluitingen los. Nu kan de oude kraan worden verwijderd.

  Stap 4. S-koppelingen plaatsen

  Vaak kunt u de thermostaat kran niet met een rechte koppeling aansluiten. Gebruik daarom s-koppelingen voor meer speelruimte om de kraan mooi horizontaal te hangen. Om de s-koppelingen te plaatsen moet u eerst twee à drie slagen teflon tape met de klok mee om één uiteinde van beide s-koppelingen winden. U kunt ook loctite om de uiteinden winden. Draai de s-koppelingen vervolgens in de waterleidingen.  Let op: Draai ze niet te vast.

  Stap 5. Koppelingen controleren

  Controleer of beide koppelingen goed zitten:

  • Zitten ze even diep?
  • Zitten ze op de juiste hartafstand?
  • Zitten ze horizontaal?

  Schroef de thermostaat er losjes op en stel indien nodig de koppelingen iets bij. 

  Stap 6. Plaats rozetten

  Verwijder de kraan, en schroef de rozetten over de s-koppelingen, en wind teflon tape met de klok mee om de vrije uiteinden. Hiervoor kunt u ook loctite gebruiken. 

  Stap 7. Schroeven

  Voodat u de kraan op de s-koppelingen schroeft. Moet u eerst controleren of de viltjes en pakkingen van de kraan nog op hun plaats zitten. Als dit het geval is kunt u met de hand de kraan op de s-koppelingen schroeven. Tip: Plak een pleister om de kraanmoeren, zo raken ze minder snel beschadigd. Maak geen gebruik van een waterpomptang dit voorkomt ook beschadiging. 

  Stap 8. Kraan monteren

  Gebruik voor het vastdraaien van de kraan een bahcosleutel. Gebruik ook een doekje, deze moet je tussen de sleutel en de kraan plaatsen. Zo kunt de kraan goed vastdraaien (vast is vast).

  Tot slot

  Heeft u liever een beeld bij het vervangen van de douchekraan. Dan kunt u op onderstaande link klikken. Hier wordt in een filmpje uitgelegd hoe je de douchekraan moet vervangen:

   

  Productenvergelijker 0
  Openen