Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Grote tips voor een klein toilet

  Grote tips voor een klein toilet

  Het toilet… Het is misschien niet de eerste ruimte in huis die je het liefste stijlt. Maar jij bent hier dagelijks te vinden. Dus waarom besteed je niet even wat aandacht aan deze kleine, maar hele belangrijke, ruimte?

  Over het algemeen is het toilet, en daarmee bedoel ik de bijbehorende ruimte, niet erg groot. We kunnen gerust zeggen: klein! Maar dat wil nog niet zeggen dat je er niet een mooie ruimte van kunt maken. Er zijn genoeg tips hoe je slim om kunt gaan met een kleine toiletruimte. Hoe je dat doet? Dat lees je in de blog!

  Indeling kleine toiletruimte

  Om het echt goed aan te pakken, begin je bij de basis. Zoals het inbouwreservoir en de toiletpot. Ook de tegels zijn een basisonderdeel die een groot verschil kunnen maken hoe groot of hoe klein de toiletruimte oogt. Ga je het toilet verbouwen, let dan goed op onderstaande punten.

  Om ruimte te winnen is het slim om een inbouwreservoir te plaatsen die zo weinig mogelijk ruimte in beslag neemt. Er bestaan speciale ondiepe inbouwreservoirs en bijpassende smalle bedieningsplaten. Misschien denk je er niet bij na omdat het ‘maar’ om centimeters gaat. Maar deze centimeters maken echt het verschil! Om nog meer ruimte te besparen kan je kiezen voor een compacte of verkorte toiletpot. Een verkorte toiletpot is ongeveer 5 cm. korter. Je zult hier weinig van merken. De ruimtebesparing zit hem namelijk in het bevestigingsdeel.  Kom je dan nog niet uit met de ruimte, dan kan je ook nog kiezen voor een hoekinbouwresevoir.

  Tips voor toilet

  Bron: Diyfun.club

  Welke tegels moet ik kiezen?

  Tegels kunnen je toiletruimte groter of kleiner laten lijken. Let daarom goed op het soort tegels die je aanschaft en let ook goed op de richting waarop ze geplaatst worden. Bij een klein toilet zijn grote badkamertegels een hele goede keus. De toiletruimte lijkt zo groter, mede omdat je minder voegen en lijnen tussen de tegels ziet. Er zijn nog wat andere tips voor het plaatsen van de tegels.

  • Door glanzende tegels lijkt de ruimte groter omdat je een weerkaatsing in de tegels ziet. Maar dit kan ook een valkuil zijn. Door de weerkaatsing in de tegels wordt de ruimte ook drukker.
  • Een print op de tegels kan, maar waak er voor dat te veel contrast er voor zorgt dat de ruimte optisch kleiner lijkt. Wil je heel graag een tegel met motief? Kies er dan voor om deze alleen op de vloer te plaatsen.
  • Een toiletruimte met licht gekleurde tegels oogt ruimer en frisser.
  • Voor een optimale ruimtelijke ervaring laat je de tegels uit de gang doorlopen in de toiletruimte. Je kunt dezelfde tegels ook door laten lopen op de muur voor een maximaal ruimtelijk effect.
  • Door het plaatsen van een structuurtegel komt de achterwand los en oogt het ruimtelijker. Denk bijvoorbeeld aan dezelfde tegel, maar dan met een structuur, of een mozaïekwand. Houd er rekening mee dat je in dat geval de effen tegels in dezelfde kleur uitzoekt als de achterwand.
  • Wil je het toilet breder laten lijken? Plaats de tegels dan liggend voor een breder effect.
  • Tegenovergesteld; wil je de lengte/hoogte accentueren? Plaats de tegels dan in de lengte.
  • Een sierrand staat misschien leuk. Maar voor een kleine toiletruimte is dit minder geschikt. Het verbreekt de hoogte waardoor de ruimte kleiner lijkt.

  Voor alles geldt: kijk goed naar de vorm van de ruimte. Is de ruimte lang, of misschien breed? En hoe komt de indeling het beste tot zijn recht. En belangrijk: kan de deur nog dicht als je op het toilet zit. Je zult niet de eerste zijn die achteraf bedenkt dat het toch iets anders had gemoeten.

  tegels kiezen toilet badkamer

  Ophangen of op pootjes?

  De vuistregel om er voor te zorgen dat een kamer, in dit geval het toilet, er groter uit ziet is door zo weinig mogelijk op de vloer te plaatsen. Zo krijg je meer ‘lucht’. Kies voor een hangend fonteintje en voor het maximale effect hang je ook de toiletborstel aan de muur.

  Ook de extra toiletrollen kunnen beter niet op de vloer gezet worden. Veel toiletten hebben een nisje waar de wastafel zich bevind. Gebruik deze ruimte door één of twee zwevende planken te bevestigingen. Dit kan natuurlijk ook boven de toiletpot. Je ziet ook vaak nisjes in de muur. Hier heb je ruimte voor wat extra toiletrollen, toiletverfrisser en eventueel wat decoratie. Probeer de decoratie in een kleine ruimte wel te beperken. Want dit oogt al snel druk en vol.

  Een grote spiegel boven het wasmeubel kan ook wonderen doen. Door de weerkaatsing van het licht krijg je automatisch een optisch groter effect.

  Kleine toiletruimte inrichten

  Zoals je hierboven al kon lezen moet je bij een kleine wc er op letten dat je het niet te druk inricht. Zelfs als je basis goed is, kan je dankzij de decoratie er alsnog voor zorgen dat het ruimtelijke effect teniet wordt gedaan.

  Probeer de toilet accessoires bij elkaar te laten passen. Je kunt toilet accessoires sets kopen. Zo ben je in 1 keer klaar en past alles bij elkaar. Door hier 1 vaste lijn in te houden oogt het rustiger. Wanneer je een kleur kiest in de kleur van de tegels vallen ze bovendien niet te veel op.

  Hang niet te veel op de muren. Op deze manier lijkt de wcruimte kleiner. Wil je toch iets ophangen? Kies dan iets wat niet te veel in het oog springt, past bij de wat of persoonlijk is, zoals bijvoorbeeld een mooie gepersonaliseerde verjaardagskalender aan de deur. Bepaal van te voren met welke kleuren je gaat werken en houdt hier rekening mee met het kopen van de accessoires. Zou behoud je de eenheid in je toilet.

  Heb je nog een beetje extra inspiratie nodig? Neem dan eens een kijkje op onze Instagram pagina! Hier vind je tal van voorbeelden van kleine toilet ruimtes en andere leuke inspiratie!

  kleine toiletruimte inrichten

  Bron: Remodelista.com

  Productenvergelijker 0
  Openen