Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Help mijn toilet blijft doorlopen

  Help mijn toilet blijft doorlopen

  Heb jij dat ook wel eens, dat je naar de wc gaat, doorspoelt en er een uur later achter komt dat het toilet door is blijven lopen? Hartstikke zonde van het water natuurlijk en het constante geluid op de achtergrond is ook een beetje vervelend.

  Hoe komt het dat een toilet blijft doorlopen?

  Als de spoelknop van je toilet blijft hangen, dan kan de oorzaak hem zitten in een aantal verschillende onderdeeltjes van je spoelbak: de vlotter, het vlotterkraantje, het bodemventiel of de bodemklep. Soms zijn ze niet goed gemonteerd of afgesteld, maar vaker ontstaat het probleem door slijtage of door opgehoopt vuil of kalkaanslag.

  Hoe 

  Eén van de eerste dingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen, is je spoelbak goed schoonmaken met een antikalkmiddel of met schoonmaakazijn. Als het probleem wordt veroorzaakt door een opeenhoping van kalk op één van de bovengenoemde onderdelen, dan kun je dat hiermee verhelpen. Kies je voor schoonmaakazijn, giet dan een hele fles leeg in de spoelbak en laat dat een hele nacht staan. Grof geschut, maar dat werkt het best. 

  Werkt goed schoonmaken niet, dan is het vervolgens zaak om de waterkraan af te sluiten en te kijken of het doorlopen dan stopt. Is dat niet het geval, dan ligt het probleem aan het bodemventiel of de bodemklep. Stopt het wel, dan ligt het aan de vlotter of het vlotterkraantje. 

  In het eerste geval is het vaak zo dat de rubberen ring van de bodemklep niet meer goed afsluit en dus aan vervanging toe is. In het tweede geval zijn er drie mogelijke oorzaken: 

  • Het leertje van de vlotterkraan is versleten 
  • Het vlottermembraan lekt 
  • De vlotter staat verkeerd afgesteld 

  Het leertje en het vlottermembraan kun je nakijken op slijtage en indien nodig vervangen. Zie je geen slijtage, experimenteer dan wat met de instellingen van de vlotter. Biedt geen van dit alles soelaas? Dan is het toch tijd om de loodgieter te bellen.

  Productenvergelijker 0
  Openen