Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Help mijn toilet stinkt

  Help mijn toilet stinkt

  Waarom stinkt mijn toilet zo? Supervervelend en ook een beetje gênant: je toilet stinkt en je weet niet hoe het komt. Hoe los je dat op?

  Waar komt de stank in het toilet vandaan?

  Eén van de eerste dingen die je moet doen, is achterhalen wat je precies ruikt. Een toiletruimte kan om een paar redenen onfris gaan ruiken. Ten eerste kan het zijn dat er restjes urine buiten de pot terecht zijn gekomen of onder de bril of spoelrand waar je ze niet goed hebt kunnen wegpoetsen. Ten tweede kan het water in de stortbak zijn vervuild, bijvoorbeeld door algen. Ten derde kan het zijn dat je de lucht uit het ondergelegen riool ruikt.

  Gebruik dus je neus. Wat ruik je precies? De geur van urine is onmiskenbaar. Ruik je dat? Schrob dan om te beginnen de vloer, de buitenkant van de pot en ook de muren eens heel goed. Je weet maar nooit wie er per ongeluk héél erg de verkeerde kant op heeft gemikt. Blijft de lucht van urine hangen, dan is het verstandig om de bril eens van de pot te halen zodat je alle hoekjes en gaatjes rondom de bevestiging kunt poetsen. Daar wil namelijk ook nog wel eens wat vuil blijven hangen.

  Ruik je de muffe geur van stilstaand water? Dan kan het zijn dat je stortbak aan wat verfrissing toe is. Schrik niet als je daar algen aantreft, dat is vrij normaal en niet direct zorgwekkend. Je stortbak maak je schoon door het water af te sluiten en dan door te spoelen. De stortbak kan zich dan niet opnieuw vullen. Wanneer hij leeg is, spuit je er een gewone toiletreiniger in en borstel je hem helemaal schoon. Daarna kun je er een speciaal tablet in doen dat is bedoeld om stortbakken te reinigen.

  Ruik je echt een rioollucht? Dan is er mogelijk meer aan de hand. De meeste toiletten hebben tegenwoordig een zogeheten stankslot dat ervoor zorgt dat er geen nare luchtjes uit het riool naar boven kunnen komen. Gebeurt dat toch, dan kan dit erop duiden dat de afvoerbuis lekt of dat de ontluchtingspijp verstopt zit of gebarsten is. In dit geval raden we aan om een loodgieter in te schakelen.

  Productenvergelijker 0
  Openen