Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Je handdoekradiator verwijderen en vervangen, hoe doe je dat?

  Je handdoekradiator verwijderen en vervangen, hoe doe je dat?

  Zelf je handdoekradiator vervangen, is dat moeilijk? Of is dat een klusje dat je beter door een professional kunt laten uitvoeren? Gelukkig is dit één van die dingen die je echt prima zelf kunt doen. Dat scheelt weer in de portemonnee, dus misschien kun je dan wel een nóg mooier exemplaar uitzoeken! 

  Belangrijk: je CV uitzetten!

  Voordat je je nieuwe handdoekradiator kunt plaatsen, moet je de oude natuurlijk eerst verwijderen. En voordat je dat kunt doen, moet je hem eerst afsluiten. Het is heel belangrijk dat je eerst je cv-ketel uit zet - doe dat door de stekker uit het stopcontact te halen zodat je zeker weet dat hij écht uit staat. Laat de ketel vervolgens afkoelen onder de 40 graden.

  Terwijl je daarop wacht, leg je een laag *oude* handdoeken onder de handdoekradiator en pak je een vulslang en een emmer. Er kan écht vies water uit komen, dus zorg ook dat je niet je mooiste kleren aan hebt.

  Goed afgekoeld? Dan kun je verder: kijk welke radiatoren in huis hoger of even hoog zitten als de handdoekradiator. Zet bij al deze radiatoren de kraan open. Dat is belangrijk omdat je het hele circuit leeg moet laten lopen, en dat doe je door een vulslang aan te sluiten op de aftapkraan van de laagst hangende radiator. Dat kan de handdoekradiator zijn, maar het kan ook een andere radiator zijn. 

  Als het circuit leeg is, kun je de koppeling van de toevoer en de afvoer van de radiator losdraaien en daarna de radiator zelf losschroeven.

  Nieuwe handdoekradiator installeren

  Als je een ander model hebt gekozen, dan passen de oude bevestigingsbeugels waarschijnlijk niet op je nieuwe handdoek radiator. Die moet je dus ook verwijderen, en daarna plaats je de bevestigingsbeugels van de nieuwe handdoekverwarmer op de muur. Hang de radiator voorzichtig in de bevestigingsbeugels en schroef de waterleidingen vast.

  Draai de kraantjes van de radiator open en sluit de ontluchters. Zet vervolgens de hoofdkraan open, zodat er weer druk op de leidingen komt. Kijk goed naar de druk: zodra deze ongeveer op 2 bar zit, kun je de kraantjes sluiten. 

  Je bent er bijna: nu moet je alleen nog de hoogst hangende radiator ontluchten. Draai bij deze radiator de ontluchter open totdat er water uit begint te lopen. Zodra dat gebeurt, sluit je de ontluchters meteen en controleer je nogmaals de druk. Deze stap blijf je herhalen totdat er geen lucht meer in je radiatoren zit (je hoort dan geen geborrel meer). En voilà! Helemaal zelf je handdoekradiator vervangen. 

   

   

   

   

  Productenvergelijker 0
  Openen