Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Je oude toiletzitting/wc bril vervangen

  Je oude toiletzitting/wc bril vervangen

  Is je wc bril kapot en wil je die laten vervangen? Of ben je gewoon toe aan een moderner tintje? Hieronder leggen we je uit hoe je dat doet.

  Welke toiletzitting heb jij?

  Modelgebonden zittingen

  Een modelgebonden zitting houdt in dat de zitting uitsluitend bij de bijhorende toiletpot hoort. Zo heeft bijvoorbeeld de Sphinx 345 wandcloset de bijbehorende zitting van dezelfde serie (Sphinx 345). Het voordeel van zo’n zitting is dat deze perfect en naadloos aansluit op het toilet. De prijs van modelgebonden zittingen vallen vaak hoger uit, maar hebben een langere levensduur door de goede kwaliteit.

  Universele toiletzittingen

  Daarnaast bestaan er universele toiletzittingen. Deze passen op ieder toilet. De bevestigingspunten stel je eenvoudig naar eigen wens in. Als je het niet voor elkaar krijgt om de toiletzitting mooi aan te sluiten, kun je beter voor een modelgebonden zitting kiezen. Dus de zitting die speciaal voor het toilet gemaakt is. Let bij het kopen van een toiletzitting op de bevestiging en het gewicht van de deksel. Als de deksel zwaar is bestaat de kans dat de zitting gaat wiebelen. Wanneer je kunt kiezen uit verschillende bevestigingen adviseer ik om altijd voor metalen bevestiging te gaan. Deze zijn steviger en gaan veel langer mee.

  De bestaande toiletzitting demonteren

  Als je zeker weet dat je een passende toiletzitting gekocht hebt, is het tijd om de bestaande zitting te demonteren. Draai de metalen schroeven van de bevestiging los. Deze zitten aan de achterkant en gaan verticaal door de pot. Aan de onderkant kun je de moertjes met de hand, met een steeksleutel of een schroevendraaier losmaken. Vervolgens kun je de zitting er af halen.

  Nieuwe zitting monteren

  Pak de nieuwe toiletzitting uit de verpakking en lees de bijbehorende instructies goed door. Hierin wordt vermeld hoe je de zitting kunt verstellen, zodat de toiletbril aansluit op het toilet. Plaats eerst de bevestigingspunten op dezelfde manier als je de oude verwijderd hebt. Plaats de schroeven door de gaten en draai ze vast. Niet te stevig, want je moet de zitting nog kunnen verstellen. Pak de toiletzitting en zet hem op de de schroeven. Zorg er nu voor dat de positie van de zitting goed is. Draai dan pas de schroeven stevig aan.

   

  Productenvergelijker 0
  Openen