Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Raamdecoratie voor in de badkamer

  Raamdecoratie voor in de badkamer


  Ben je gezegend met een badkamer met ramen, dan hoef je je in ieder geval niet druk te maken over lichtinval en kun je hem gezellig aankleden met plantjes. Maar ramen in de badkamer, zo fijn als ze zijn, brengen wel weer andere uitdagingen met zich mee. Vooral: hoe kun je lekker in je blootje door de badkamer lopen zonder dat je bang hoeft te zijn voor afkeurende dan wel goedkeurende blikken van de buren (afhankelijk van hoe ruimdenkend ze zijn)? Met raamdecoratie, uiteraard. Alleen, niet alle raamdecoratie is even geschikt voor de badkamer. Hier zijn vijf verschillende soorten raamdecoratie waarmee je jouw badkamer helemaal af maakt.

  1. Gordijnen als raamdecoratie (yup!)

  Voor de badkamer denk je natuurlijk niet zo snel aan gordijnen. De badkamer is een vochtige ruimte en als je gordijnen tussen douchebeurten door niet helemaal droog worden, dan kan het weer erin komen. Helaas is dat niet uitwasbaar - zit het eenmaal in je gordijnen, dan kom je er niet meer vanaf. Toch kan het wel, gordijnen in je badkamer. Op drie voorwaarden: 

  • de gordijnen hangen niet vlak bij de douche;
  • je ventilatiesysteem krijgt de badkamer tussen douchebeurten echt goed droog;
  • je kiest voor een wasbare, synthetische stof.

  Gordijnen zijn vooral mooi bij grote ramen en creëren een dramatisch effect als je ook nog eens een mooie vrijstaande badkuip voor het raam hebt staan, zoals je hieronder op de tweede foto ziet.

  gordijnen3.jpg
  gordijnen2.jpg

  Bron: Mr. Woon

  2. Plissé gordijnen als raambekleding

  Plissé gordijnen zijn gemaakt van geplooide stof. Dit kan een enkele (zigzag) stof zijn of een dubbele (honingraat) stof. Het gordijn wordt met metalen steunen aan het plafond of op de muur of kozijn bevestigd. Met name de honingraatvariant staat erom bekend dat hij isolerend werkt, dus hij houdt de warmte binnen en de kou buiten (of, in de zomer, andersom!).

  Plissé gordijnen zijn momenteel erg trendy en ze zijn superfijn in de badkamer, helemaal als je kiest voor een top-down & bottom-up systeem. Daarmee kun je de raambekleding ook omlaag trekken, zodat de onderste helft van het raam bedekt blijft. Of omhoog én omlaag, zodat alleen het midden van het raam wordt afgeschermd. Ideaal voor als je op een mooie lentedag wel graag het zonnetje in huis laat, maar niet in het zicht wilt lopen.

  plisse1.jpg
  plisse2.jpg

  Bron: Bece.nl

  Bron: Bece.nl

  3. Bamboe rolgordijnen als raamdecoratie

  Bamboe rolgordijnen werken hetzelfde als gewone rolgordijnen, maar in plaats van stof bestaan ze uit kleine bamboe latjes die op een aantal plekken bij elkaar worden gehouden door stiksel. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren: neutrale kleuren zoals wit, donkerbruin en de natuurlijke kleur van bamboe, maar ook felle kleuren.

  Bamboe kan prima tegen vocht en heeft nog twee voordelen: het voegt, dankzij de natuurlijke uitstraling van het materiaal, warmte toe aan je badkamer en het is verrassend betaalbaar. Let wel op: de meeste bamboe raambekleding is niet verduisterend en je kunt er van buitenaf vaak doorheen kijken als het buiten donker is en binnen de lamp brandt. Check dat van tevoren even! Eventueel kun je zelf een voering aan het rolgordijn toevoegen.

  bamboe1.jpg
  bamboe2.jpg

  4. Jaloezieën als raambekleding

  Jaloezieën bestaan uit horizontale of verticale stroken, lamellen genoemd, die in verschillende breedtes te verkrijgen zijn en worden gemaakt van aluminium, PVC of hout. Meestal bedien je de lamellen van een jaloezie centraal via een bedieningsketting of koord om de hoeveelheid licht die doorgelaten wordt, te regelen. Je kunt ze ook helemaal omhoog trekken of omlaag laten zakken.

  Veel mensen kiezen in de badkamer voor raambekleding in de vorm van jaloezieën en dat is best logisch, want jaloezieën zijn relatief betaalbaar en geven je de mogelijkheid om de lichtinval heel precies te regelen. Pas wel op met houten en aluminium jaloezieën - als jouw badkamer erg vochtig wordt, is het misschien beter om te kiezen voor PVC jaloezieën.

  jaloezie1.jpg
  jaloezie2.jpg

  5. Vouwgordijnen als raamdecoratie

  Een vouwgordijn lijkt een beetje op een gewoon rolgordijn, alleen wordt de gordijnstof hierbij niet opgerold, maar netjes omhoog of omlaag gevouwen bij het optrekken of neerlaten van het gordijn. Dat vouwen wordt mogelijk gemaakt door de kenmerkende horizontale plooien in de stof. Je gebruikt een koord om de  vouwgordijnen in of uit te vouwen.

  Vouwgordijnen hebben een romantische uitstraling en passen daarmee vooral heel goed in landelijke badkamers. Net als bij gewone gordijnen is het ook bij vouwgordijnen belangrijk dat je kiest voor een synthetische stof die snel droogt. Kies voor raamdecoratie die is gemaakt van een stof waar vlekken makkelijk uitgehaald kunnen worden, want je kunt ze niet in de wasmachine gooien.

  vouwgordijn1.jpg
  vouwgordijn2.jpg

  Elk van deze raam decoraties heeft zo zijn charme. Welke je ook kiest, als ze eenmaal hangen, hoef je je nooit meer zorgen te maken dat de buitenwereld kan meegenieten van de luchtgitaarsolo die je elke ochtend weggeeft onder de douche.

  Productenvergelijker 0
  Openen