Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Toilet schoonmaken doe je zo!

  Toilet schoonmaken doe je zo!

  Het toilet schoonmaken is meestal niet het favoriete huishoudelijke klusje. Maar houdt je het regelmatig bij, dan valt het meestal wel te overzien. Wij verstrekken graag wat tips voor het goed en snel uitvoeren van dit noodzakelijke karweitje.

  De juiste volgorde van schoonmaken

  Omdat toiletten vaak niet de schoonste plek in huis zijn, is het aan te raden tijdens het schoonmaken geen bacteriën te verplaatsen. Een misverstand is vaak dat de toiletbril de meeste bacteriën bevat, maar over het algemeen zitten de meeste bacteriën vaak op plekken zoals het lichtknopje, de deurklink of de kraan. Wanneer je op een hygiënische manier wilt schoonmaken, houd dan het volgende stappenplan aan.

  1. Controleer of je alle hulp en schoonmaakmiddelen bij de hand hebt, zoals schoonmaakhandschoenen, allesreiniger, een emmer, doekje en sanitairreiniger.
  2. Trek handschoenen aan.
  3. Maak de afvalemmer leeg en doe er een nieuwe afvalzak in. Zet vervolgens de afvalemmer buiten het toilet.
  4. Maak de ruimte vrij van stof en losliggend vuil.
  5. Spoel het toilet door.
  6. Giet wat water, met sanitair reiniger of bleek, in de closetpot en borstel er met de toiletborstel flink doorheen. Vergeet vooral niet om de borstel ook onder de randen door te halen.
  7. Laat vervolgens de borstel in de pot staan, om het schoonmaakmiddel de kans te geven in te werken.
  8. Maak ondertussen de spiegel schoon met een vochtig doekje en wrijf deze droog met toiletpapier.
  9. De wastafel en de kraan zijn nu aan de beurt.
  10. Vervolgens maak je de omgeving van hoog naar laag schoon. Verwijder vuil van de verlichting, wanden, deur, deurklink, kozijnen, richels, randen en de lichtschakelaar.
  11. Maak nu de knop of bedieningsplaat van het inbouwreservoir schoon. Daarna de eventuele bovenkant van het spoelreservoir en de toiletpapierhouder.
  12. Inmiddels heeft het schoonmaakmiddel in de closetpot zijn werk kunnen doen en kun je de toiletpot nog eens flink borsten en vervolgens doorspoelen. Houdt bij het doorspoelen de toiletborstel in de pot, zodat deze ook mee schoon spoelt.
  13. Reinig nu achtereenvolgens het deksel van de toiletbril, de bovenkant van de toiletzitting en de onderkant. Neem vervolgens de closetpot onder handen.
  14. Maak de vloer schoon en zet de afvalemmer terug op zijn plek. 15- Was en droog je handen met de handschoenen nog aan, zodat deze ook schoon worden. Doe vervolgens de handschoenen uit en was je handen nogmaals grondig. Vervang dan de handdoek.

  Welke toiletreiniger kies je?

  De meeste mensen reinigen het toilet met bleek. Dit werkt prima maar is niet milieuvriendelijk. Een aantal alternatieven zijn:

  1. Doe voor de nacht een halve fles azijn in de closetpot. Laat dit vervolgens gedurende de nacht inwerken en borstel de volgende ochtend licht door de closetpot.
  2. Azijn heeft ook een loswekend effect op de kalkaanslag in de pot.
  3. Cola verwijdert ook kalk uit de closetpot. Laat dit net als de azijn een nacht inweken en de volgende ochtend hoef je er alleen nog maar even met de borstel doorheen.
  4. Een vaatwastablet werkt ook uitstekend voor het verwijderen van kalk.
  5. Een mengsel van borax en citroensap zorgt ervoor dat je hardnekkige vlekken kunt verwijderen uit de wc pot. Laat het even goed intrekken en borstel vervolgens de vieze plekken wek.
  6. Zwarte aanslag in de closetpot kun je aanpakken door er kokend water overheen te gieten en het vervolgens flink te borstelen. Wil je toch liever een schoonmaakmiddel gebruiken, let dan op het etiket. Een milieuvriendelijk middel beschikt over een Ecolabel. Wanneer je toch af en toe een desinfecterend middel wilt gebruiken, kun je kiezen voor bijvoorbeeld Dettol.

  Maak zo je toiletborstel weer hygiënisch schoon.

  Een toiletborstel weggooien zodra deze vies oogt is natuurlijk zonde. Lees hier hoe je de toiletborstel weer hygiënisch schoon krijgt.

  • U kunt een wc borstel een langere tijd hygiënisch schoon houden door hem regelmatig in een emmer met water en chloor te zetten. Laat dit ongeveer een dag staan.
  • Wanneer je de wc pot schoonmaakt met chloor, kun je de borstel een paar minuten, met de zitting dicht, laten staan. Borstel daarna nogmaals de pot en spoel het toilet, met daarin de borstel, nog eens door.
  • De wc borstel blijft ook mooi schoon door de borstel zo nu en dan in te spuiten met anti-kalk. De haren blijven hierdoor mooi wit.
  • U kunt de borstel ook schoon houden door wat chloor en water in de opvangbak te doen.
  • Wanneer de borstel echt begint te verkleuren of als er resten van ontlasting achterblijven, is het tijd de wc borstel te vervangen.
   

  Productenvergelijker 0
  Openen