Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Verschillen tussen een Sunshower en een zonnebank

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  25 april 2024

  Bewerkt op: 6 mei 2024 16:00

  Een Sunshower, dat is toch net zoiets als een zonnebank? Ik begrijp jouw vergelijking, ze geven toch beide UV straling? Toch zijn er belangrijke verschillen. In dit artikel leg ik jou de verschillen tussen een Sunshower en zonnebank uit.

  Verschil in type UV straling

  Een Sunshower en zonnebank straalt beide UV-licht uit. Dat is ook de enige overeenkomst. Het belangrijke verschil is dat er verschillende UV stralingen zijn.

  Een zonnebank straalt UVA-licht uit. UVA-licht zorgt voor directe pigmentatie en daarmee bruining van de huid. Een zonnebank heeft als hoofddoel om je huid een bruinere kleur te geven.

  Een Sunshower straalt vooral UVB-licht uit. UVB-licht zorgt voor dat de huid dikker wordt door indirecte pigmentatie. Een Sunshower heeft als hoofddoel het aanmaken van vitamine D. Daarnaast is het bij Sunshower een lage dosis UV-licht zodat je geen aanvullende kans op huidschade hebt.

  Naast UV-licht heeft Sunshower ook nog een infraroodfunctie wat een zonnebank niet heeft. Infrarood licht verbetert de bloedsomloop en helpt zo om afvalstoffen sneller af te voeren. Het herstelt pijnlijke spieren en stimuleert het lichaam dieper te ontspannen.  Productenvergelijker 0
  Openen