Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Verstopte gootsteen – Hoe maak je de sifon schoon?

  Verstopte gootsteen – Hoe maak je de sifon schoon?

  Helaas ontkom je er eens in de zoveel tijd niet aan: een verstopte gootsteen. Door alle zeepresten, haren en vettige substanties die door de gootsteen weg worden gespoeld heeft de sifon het vaak zwaar te verduren. Maar wat moet je doen als je gootsteen verstopt is? Hoe ontstop je de gootsteen en hoe moet je een sifon vervangen?

  Wat is een sifon?

  Een sifon is een waterslot en wordt ook wel zwanenhals genoemd. Het zorgt er voor dat er geen nare luchtjes via de afvoer naar buiten komen. Dit komt doordat er water in de sifon wordt vastgehouden waar de stank niet door heen kan komen.

  Wat te doen bij een verstopte gootsteen?

  Een verstopte gootsteen kan worden ontstopt met speciale gootsteenontstopper. Meestal is dit voldoende om het probleem te verhelpen. In sommige gevallen is dit niet het geval en zal de sifon op een andere manier ontstopt moeten worden.

  T I P
  ''Draag schoonmaakhandschoenen om je handen 
  te beschermen tegen het vuile water.''

  Hoe ga je te werk?

  1. Zet ten eerste een raam open. Lukt dit niet, zorg dan in ieder geval voor goede ventilatie. Omdat je de sifon gaat verwijderen komen de nare geuren vrij.
  2. Zet een oude emmer onder de sifon
  3. Draai de sifon open middels de draaidop. Sommige sifons kunnen helemaal los gedraaid worden. Andere sifons hebben een afdekklepje die losgedraaid kan worden.
  4. Verwijder het vuile water uit de sifon.
  5. Maak de sifon goed schoon. Dit kan je doen met een kleine (tanden)borstel.
  6. Plaats de sifon vervolgens weer terug.
  7. Controleer goed of de sifon weer goed is afgesloten en het water weer goed doorstroomt. Laat de emmer onder de sifon staan en laat de kraan een tijdje stromen.
  8. Spoelt het water goed weg en druppelt er geen water uit het sifon, dan is de verstopping verholpen.
  9. Loopt het water nog steeds niet goed weg? Dan zit er mogelijk een verstopping in de afvoer. Je kunt proberen dit op te lossen dmv een ontstoppingsveer. Wanneer dit geen effect heeft kan je het beste een loodgieter bellen.

  Een nare lucht uit het doucheputje

  Het kan ook heel goed zijn dat de lucht uit het doucheputje niet al te fijn ruikt. Het putje van de douche is niet voorzien van een sifon en moet daarom op een andere manier gereinigd worden. In deze blog lees je 6 tips om de vieze lucht uit het doucheputje te verhelpen.

  Productenvergelijker 0
  Openen