Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Maandag 2e pinksterdag is onze showroom geopend!

Voor besteld, vanavond in huis*

5403 klanten geven ons een 9

30 dagen bedenktijd

  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5403 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5403 klanten geven ons een 9

  becommerce Gecertificeerde webwinkel

  Wat is veiligheidsglas?

  Daniel

  Geschreven door: Daniel

  27 March 2018

  Wat is veiligheidsglas?
  Reacties

  Veiligheidsglas voorziet glas van extra veiligheidsvoorzieningen waardoor het glas minder snel zal breken. Het veiligheidsglas bestaat uit verschillende soorten. De belangrijkste soorten worden hieronder toegelicht.

  Gelaagd glas

  Gelaagd glas is veelal zichtbaar bij balkons of vensters. Bij dit soort veiligheidsglas zitten een elastische kunststof tussen de lagen glas wat ervoor zorgt dat het minder snel breekt en meer flexibiliteit heeft wanneer het glas een harde knal krijgt.

  Brandwerend glas

  Er zijn bij brandwerend glas verschillende varianten. Deze varianten hangen van drie eigenschappen af. Deze eigenschappen zijn: mechanische stabiliteit, vlamdichtheid en thermische isolatie. Mechanische stabiliteit houdt in dat tijdens en na een brand het glas nog steeds dezelfde functie kan uitoefenen. Met vlamdichtheid wordt het tegenhouden van vlammen bedoeld. Thermische isolatie houdt in dat de temperatuur, aan de kant waar het vuur zich niet bevindt, niet meer dan 140 graden mag worden. Wanneer het glas aan al deze eigenschappen voldoet is het optimaal brandwerend. Het is ook mogelijk dat brandwerend glas aan één of twee eigenschappen voldoet.

  Inbraakwerend glas

  Deze vorm is het meest duurzame glas. Het inbraakwerend glas is bestand tegen herhaalde harde stoten. Deze harde stoten kunnen van harde voorwerpen afkomen.

  Andere soorten van veiligheidsglas die zijn: gehard glas, draadglas en kogelwerend glas. Deze soorten zijn minder vaak van toepassing maar zeker niet minder veilig dan de hierboven genoemde soorten.

  Veiligheidsglas bij Badkamerxxl

  Al onze douchecabines, douchedeuren en douchewanden worden standaard voorzien van veiligheidsglas.

  0 Reacties op "Wat is veiligheidsglas?"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen