Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, maandag in huis* 5572 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5572 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, maandag in huis

    5572 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Wat is veiligheidsglas?

    Wat is veiligheidsglas?

    Veiligheidsglas voorziet glas van extra veiligheidsvoorzieningen waardoor het glas minder snel zal breken. Het veiligheidsglas bestaat uit verschillende soorten. De belangrijkste soorten worden hieronder toegelicht.

    Gelaagd glas

    Gelaagd glas is veelal zichtbaar bij balkons of vensters. Bij dit soort veiligheidsglas zitten een elastische kunststof tussen de lagen glas wat ervoor zorgt dat het minder snel breekt en meer flexibiliteit heeft wanneer het glas een harde knal krijgt.

    Brandwerend glas

    Er zijn bij brandwerend glas verschillende varianten. Deze varianten hangen van drie eigenschappen af. Deze eigenschappen zijn: mechanische stabiliteit, vlamdichtheid en thermische isolatie. Mechanische stabiliteit houdt in dat tijdens en na een brand het glas nog steeds dezelfde functie kan uitoefenen. Met vlamdichtheid wordt het tegenhouden van vlammen bedoeld. Thermische isolatie houdt in dat de temperatuur, aan de kant waar het vuur zich niet bevindt, niet meer dan 140 graden mag worden. Wanneer het glas aan al deze eigenschappen voldoet is het optimaal brandwerend. Het is ook mogelijk dat brandwerend glas aan één of twee eigenschappen voldoet.

    Inbraakwerend glas

    Deze vorm is het meest duurzame glas. Het inbraakwerend glas is bestand tegen herhaalde harde stoten. Deze harde stoten kunnen van harde voorwerpen afkomen.

    Andere soorten van veiligheidsglas die zijn: gehard glas, draadglas en kogelwerend glas. Deze soorten zijn minder vaak van toepassing maar zeker niet minder veilig dan de hierboven genoemde soorten.

    Veiligheidsglas bij Badkamerxxl

    Al onze douchecabines, douchedeuren en douchewanden worden standaard voorzien van veiligheidsglas.

    Productenvergelijker 0
    Openen