Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Zo hang je een badkamer spiegel op

  Zo hang je een badkamer spiegel op


  Voor je een badkamerspiegel ophangt, en eigenlijk het liefst nog voor je hem koopt, moet je weten hoe hoog hij moet komen te hangen. Daarbij is het belangrijk dat je rekening houdt met alle leden van het gezin. Want als je de spiegel of spiegelkast in de badkamer ophangt op een spiegelhoogte die voor jou klopt, kan het zijn dat je partner net het topje van haar hoofd ziet, of net de onderkant van zijn kin.

  De juiste hoogte van de badkamerspiegel of spiegelkast bepalen

  Laat iedereen die regelmatig gebruik maakt van de spiegel een stickertje op de muur plakken dat aangeeft waar hun ‘ooghoogte’ zit. Heb je kleine kinderen in huis, dan kun je die beter (nog) niet meenemen in de formule. Zij kunnen eerst nog wel op een klein stapstoeltje staan. Het verticale middelpunt tussen al die stickertjes geeft aan waar het verticale middelpunt van de spiegel moet komen. Daarnaast wil iedereen zijn hele gezicht in de spiegel kunnen zien, liefst nog met wat vrije ruimte aan de boven- en onderzijde omdat je anders een wat claustrofobisch effect krijgt. Dus tel zo’n 30cm boven het bovenste stickertje en 30cm onder het onderste stickertje, en je weet hoe hoog je spiegel zou moeten zijn.

  Hoe hoog moet de spiegelkast dan boven de wastafel?

  Dat is minder belangrijk dan de hoogte van het middelpunt van de spiegel in de badkamer. Dit is eigenlijk meer iets dat je bepaalt aan de hand van je persoonlijke voorkeur: hoeveel van jezelf wil je kunnen zien als je voor de spiegel staat? Alleen je gezicht, of je tot en met je borst, of nog verder? Bepaal aan de hand daarvan hoe hoog de spiegelkast boven de wastafel moet komen.

  Verticale Ink spiegel voor in het toilet
  Ronde spiegel met gouden lijst van Ink

  De badkamer spiegel ophangen

  1. Nu je weet hoe hoog de spiegel moet komen te hangen, moet je kijken waar de spiegel wordt bevestigd. Zitten de bevestigingspunten in het verticale middelpunt van de spiegel, dan kun je de gaten boren op dezelfde hoogte als de gemiddelde ooghoogte die je eerder hebt bepaald. Zitten de bevestigingspunten aan de bovenzijde van de spiegel, dan tel je de helft van de hoogte van de spiegel hierbij op. Bijvoorbeeld, als je spiegel 70cm hoog is, dan boor je de gaten 35cm boven de uitgetekende gemiddelde ooghoogte. Teken af waar de gaten geboord moeten worden.

  2. Spiegels zijn erg zwaar, dus de beste manier om ze stevig te bevestigen is met pluggen. Je badkamerspiegel ophangen zonder te boren, raden we dan ook af. Boor dus gaten met een geschikte boor (waarschijnlijk een steenboor) en kies een boormaat die één maat kleiner is dan de pluggen (anders hebben ze straks geen grip). Kies plugs die een ronde opening hebben en groot genoeg zijn voor de schroef die je wilt gebruiken.

  3. Tik de plugs voorzichtig in het boorgat. Doe dit bij voorkeur met een kunststof or rubberen hamer

  Let op het spiegelophangsysteem

  4. Als jouw spiegel wordt bevestigd met klemmen, dan kun je deze nu met schroeven in de plugs draaien. Let op dat het de bedoeling is dat de spiegel in de onderste klemmen komt te rusten en dat je hem daarna in de bovenste klemmen vastklikt. Als je de spiegel wilt demonteren, doe je dat in omgekeerde volgorde.

  5. Als jouw spiegel wordt bevestigd met haakjes, dan kun je de spiegel hiermee gewoon rechtstreeks aan de schroeven hangen. Zorg dan dat de schroeven een beetje uitsteken zodat je met de haakjes grip krijgt op de schroefkoppen.

  En voilà: je spiegel hangt! Neem een stap achteruit en geniet van je handy work. Nee, het was niet zo moeilijk, maar je mag er toch best heel trots op zijn.

  Productenvergelijker 0
  Openen