Prijs

tot

Maximale levertijd

Hotbath Archie – Extreem duurzame kranen en badkameraccessoires

Wie en wat Hotbath precies voor merk is kon je al eens lezen in deze Hotbath blog. De afgelopen jaren zijn ze druk geweest met het ontwikkelen van veel nieuwe series kranen. Van nostalgische vormgeving tot de o zo populaire matzwarte kranen.  Veel kranen waren verkrijgbaar in maar liefst 12 kleuren. Afgelopen jaar zijn die mogelijkheden nog eens uitgebreid met 2 nieuwe materialen. Namelijk RVS316 en PVD. De nieuwe Archie serie is uitgevoerd in RVS 316. Dit materiaal is één van de beste legeringen die RVS kent en is daarmee een extreem duurzaam product.

...

Lees meer informatie en advies over Hotbath Archie

81 Artikelen
Filters

Advies over Hotbath Archie

Welke kraan heb ik nodig?

Het maakt bijna niet uit waar je een kraan voor nodig hebt. Want met zo’n ruim assortiment kranen heeft Hotbath voor elke situatie wel een oplossing. Wat het verschil tussen al deze kranen is leggen we je uit.

Wastafelkraan (inbouw en opbouw)

Wanneer je op zoek bent naar een kraan voor bij je wastafel, heb je de keuze tussen een inbouwkraan of een opbouwkraan. De keuze hangt af van het soort waskom die je kiest, smaak en de manier van monteren en uiteraard het budget wat je beschikbaar hebt. Een opzetkraan is daarbij over het algemeen en voordeligere optie.

Opbouw wastafelkranen zijn de meest verkochte kranen en passen bij wastafels met kraangat. De universele aansluiting zorgt er voor dat de kraan past op alle standaard kraangaten. Wanneer je wastafel 2 of misschien wel 3 kraangaten heeft, kan je een dubbelen kraan plaatsen of een enkele kraan met losse mengknop.

Er zijn diverse soorten opbouw wastafelkranen. Namelijk een kraan met lage uitloop, een kraan met hoge uitloop en een verhoogde kraan.

Opbouw wastafelkraan met lage uitloop

Een wastafelkraan met lage uitloop valt in de categorie standaard wastafelkranen en kan in de meeste gevallen worden gecombineerd.

Opbouw wastafelkraan met hoge uitloop

Een opbouw wastafelkraan met hoge uitloog zorgt voor een eye-catcher in de badkamer. De, meestal gebogen, vorm van de kraan geeft je meer ruimte onder de kraan. Bovendien heb je zo meer ruimte om je handen te wassen of een emmer onder de kraan te zetten.

Verhoogde opbouwkraan

Een verhoogde opzetkraan is speciaal gemaakt om te combineren bij een opzetwastafel. Wanneer deze schuin achter de kom wordt geplaatst kan je de kraan goed bedienen en buigt de kraan mooi over de kom.

Inbouw wastafelkraan

Wanneer je je badkamer naar een hoger niveau wilt tillen, kan je er voor kiezen om je kranen in te bouwen. Hier zijn speciale inbouwkranen voor nodig. Inbouwkranen zijn iets prijziger dan opbouwkranen. Zowel in de aanschaf van de kraan, als ook in de manier van monteren. Wanneer je kiest voor een inbouw wastafelkraan combineer je dit met een wastafel zonder kraangaten. Het voordeel van inbouwkranen is dat je geen leidingen ziet en je meer ruimte hebt op de wastafel.

Een inbouw wastafelkraan bestaat altijd uit twee onderdelen. Namelijk:

  • Opbouwdeel: Dit is het deel wat zichtbaar aan de muur hangt. Je regelt hiermee de waterstraal en de temperatuur.
  • Inbouwdeel: Dit is het deel wat in de muur is verwerkt en niet ziet.

Wanneer je een inbouw wastafelkraan van Hotbath besteld, wordt deze altijd geleverd mét inbouwdeel. Deze hoef je dus niet apart aan te schaffen. Wanneer je een kraan van een ander merk op het oog hebt, hou er dan rekening meer dat de prijs van de krijg hoger uit kan vallen als er nog een inbouwdeel bij moet worden aangeschaft.

Fonteinkraan

Wanneer je op zoek bent naar een kraan bij het wastafeltje in het toilet, is een fonteinkraanondk, ook wel toiletkraan genoemd, in de meeste geval een geschikte keuze. Een fonteinkraan is een kleinere uitvoering van de wastafelkraan en geeft in de meeste gevallen alleen koud water om handen te wassen.

De keuze van een inbouw of opbouw fonteinkraan heeft weer te maken of er gaten in het fontein zitten of niet. Wanneer je een waskom gebruikt als fonteintje kan je uiteraard ook kiezen om de kom te combineren met een verhoogde opbouwkraan.

Bidetkraan

De naam zegt het al. Deze kraan is geschikt voor het bidet. Hotbath heeft in de Archie collectie een vaste bidetkraan. Dankzij de universele aansluiting past deze kraan op alle bidets.

Badkraan

Baduitloop

Een losse uitloop voor het bad kan goed gecombineerd worden met een inbouw bad thermostaatkraan. Baduitlopen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Daarom is het belangrijk dat je goed weet hoe lang je kraan moet zijn.

Een baduitloop is ook een goede optie wanneer je ook in je bad doucht. Door een douchekraan te kiezen mét baduitloop kan je met de hoofddouche lekker douchen en je bad vul je met de uitloop. In de Archie serie is deze niet opgenomen, maar Hotbath heeft deze optie wel in de ‘Get Together’ serie.

Naast de normale uitloop heeft Hotbath ook een waterval uitloop in de Archie serie. Het water stroomt als een waterval in je bad. Een extra gevoel van luxe!

Badrand kraan

Deze kranen zijn gemaakt om op de rand van het bad te plaatsen. Wanneer je bad beschikt over een rand of een tegelrand, kan daar de kraan op gemonteerd worden. Hotbath Archie heeft twee opties in badrandkranen. Namelijk een badrand combinatie zonder uitloop maar met handdouche. Of een badrandcombinatie met een handdouche én een mengkraan.

Let bij de aanschaf van een badrand kraan er wel op dat de badrand breed genoeg is om de kraan te monteren.

Vrijstaande badkranen

Dankzij de hoge uitloop van een vrijstaande badkraan kan deze moeiteloos op de grond worden gemonteerd. Een vrijstaande badkraan wordt daarom gecombineerd met vrijstaande baden. Er zijn twee varianten de vrijstaande badkraan. Namelijk een mengkraan of een badkraan met thermostaat. In de Archie serie geeft Hotbath je de keuze uit twee types vrijstaande badkranen. In de andere series heb je uiteraard nog meer keuze in vorm en kleur.

Een vrijstaande badkraan geeft een extra gevoel van luxe aan je badkamer. Bovendien heb je zo de vrije keuze waar je het bad en je kraan plaatst, zonder rekening te houden met je muren. Een vrijstaande badkraan is wel kostbaarder dan een standaard badkraan.

Badthermostaat

Om je bad te vullen, kan je het beste gebruik maken van een badthermostaat. Door de uitloop die aan de badthermostaat is bevestigd loopt het water direct het bad in. De temperatuur wordt geregeld door de thermostaatknoppen. Met de omstelknop regel je of het water uit de uitloop of uit de handdouche stroomt.

De Hotbath Archie badthermostaat is net als alle andere kranen uit de serie uitgevoerd in RVS 316. Zo laat je alle kranen in de badkamer naadloos op elkaar aansluiten. Natuurlijk is het ook mogelijk om je bad te vullen met een inbouw thermostaat.

Douchekraan

Doucheset

Een doucheset is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. In de Archie serie heb je de keuze uit:

  • Een glijstang met handdouche
  • Een inbouw doucheset met handdouche en hoofddouche
  • Een opbouw doucheset met handdouche en hoofddouche

Bij een opbouwkraan gaat het water via de glijstang naar de hoofddouche en handdouche. Deze type kranen zijn relatief makkelijk te monteren. Bij een inbouw doucheset zit het leidingwerk in de muur en wordt de hoofddouche aan de muur of het plafond bevestigd.

Hooddouche

De hoofddouche zijn grote douchekoppen die te combineren zijn met de doucheset. De grote hoofddouche omringt je volledig met waterdruppen. De druppen vallen als zachte regendruppen naar beneden. Vandaar ook de naam regendouche.

Hotbath heeft diverse hoofddouches opgenomen in het Archie assortiment. Deze douchekoppen variëren van ronder douchekoppen, tot grote vierkante douchekoppen, al dan niet met watervalstraal. Daarnaast is er nog een cascade model. Een rechthoekige douchekop met watervalstraal.

Handdouches

De naam doet al vermoeden wat je met deze douchekop doet. De handdouches kunnen in de meeste gevallen gemonteerd worden op de glijstand van de doucheset. Je kunt deze douchekop prima gebruiken om onder te douchen. Of je pakt de handdouche van de stang om je goed af te spoelen. Een handdouche is ook ideaal bij een bad. Met de handdouche spoel je dan gemakkelijk je haren en lijf schoon. Daarnaast maakt een handdouche het schoonmaken ook makkelijker.

In de Archie serie zijn een viertal handdouches opgenomen. Denk daarbij aan een handdouche staafmodel en een handdouche met een ronde kop en zwart handvat. Ook zijn er in de categorie handdouche twee handdouche sets opgenomen. Let er wel op dat deze altijd moeten worden gecombineerd met een bijpassende doucheslang en houder. Deze zijn ook terug te vinden in het Hotbath assortiment.

 

Douchethermostaten

Op het gebied van douche thermostaten, al dan niet een inbouwkraan, zijn er veel opties om rekening mee te houden. Hotbath heeft een ruim assortiment inbouw thermostaten uitgebracht in de Archie serie.

Het voordeel van inbouw douchekranen is dat alles keurig is weggewerkt in de wand. Je ziet alleen nog het prachtige bedieningspaneel. Wanneer je een volledige oplossing zoekt, is het misschien beter om voor een complete doucheset te gaan.

De opbouw douchethermostaat is makkelijker te monteren. Een fijn voordeel. Het nadeel is dat de slangen wel in het zicht gemonteerd zijn. Een opbouw douchethermostaat kan gecombineerd worden met een glijstang of met een houder voor de handdouche.

Hotbath accessoires

Wil je je badkamer helemaal tot in de puntjes verfijnen? Kijk dan eens welke accessoires er in de Hotbath Archie serie thuis horen. Door de zelfde uitvoering in vorm en materiaal sluit dit perfect aan op de kranen.

Denk hierbij aan een toiletrolhouder, toiletborstelhouder, bijpassende pluggen, diverse soorten handdoekrekjes, tandenborstelhouder, zeepdispensers en diverse douchekorfen om je zeep en shampoo neer te zetten.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen