Prijs

tot

Maximale levertijd
Hoogte uitloop in cm

tot

Aantal grepen
Diepte uitloop in cm

tot

Hoogte kraan in cm

tot

Keukenkranen met hoge uitloop

Een keukenkraan is het meest gebruikte item in de keuken. Niet zo gek dus dat je je hier goed in wilt verdiepen. Je hebt een keukenkraan nodig om het koffiezetapparaat te vullen, je handen te wassen, groente schoon te maken en nog veel meer. Welke kraan past het beste bij jouw keuken? Dat hangt af van wat jij belangrijk vindt. Er zijn twee verschillende typen of modellen keukenkranen te onderscheiden: keukenkranen met een hoge uitloop en keukenkranen met een lage uitloop. Beide typen kunnen beschikken over een uittrekbare uitloop. We gaan hier meer vertellen over keukenkranen met een hoge uitloop. 

...

Lees meer informatie en advies over Keukenkraan met hoge uitloop

137 Artikelen
Filters

Advies over Keukenkraan met hoge uitloop

Keukenkraan met hoge uitloop

Het verschil tussen keukenkranen en sanitairkranen is dat keukenkranen vaak een langere uitloop hebben in vergelijking met sanitairkranen. Dit is handig, want in combinatie met een hoge uitloop is er vaak meer dan genoeg ruimte om bijvoorbeeld een hoge soeppan onder de keukenkraan te zetten. Vaak worden keukenkranen gemonteerd op het blad. Monteer je je kraan aan de wand, dan heb je nog meer speling qua ruimte van uitloop tot spoelbak. Een uitloop mag uiteraard nooit groter zijn dan de breedte en diepte van de spoelbak. Heb je niet zoveel ruimte of heb je liever je kraan dicht bij de spoelbak? Dan kun je beter voor een keukenkraan met lage uitloop kiezen. 

Verschillende hoge uitloop vormen

De keukenkraan met lage uitloop heeft de keuze uit verschillende vormen uitloop, deze zijn als volgt: C-uitloop, L-uitloop, L-uitloop met gebogen einde en de U-uitloop. De C-uitloop is de meest populaire uitloop bij keukenkranen met een hoge uitloop. Deze uitloop gaat recht naar boven, waarna hij rond afloopt. De L-uitloop is (zoals het woord al zegt) een L-vormige uitloop, de kraan heeft dus een rechte uitloop. Een L-uitloop met gebogen einde heeft aan beide kanten een gebogen stuk, waardoor het bijna meer op een S-vorm lijkt. De U-uitloop is in feite een hoekigere versie van de C-uitloop. De U-uitloop heeft een wat robuustere look in vergelijking met de C-uitloop, die een wat zachtere look heeft. 

Keukenkraan met hoge uittrekbare uitloop

Keukenkranen met een hoge uitloop hebben best vaak een uittrekbare uitloop. Dit kan zowel een uittrekbare handdouche of uittrekbare mousseur zijn. Een hoge uitloop zorgt er al voor dat er gemakkelijk grote pannen onder de kraan passen, maar met een uittrekbare uitloop kun je ze nu ook gemakkelijk uitspoelen. Bij een keukenkraan met uittrekbare uitloop of handdouche kun je aan het uiteinde van de kraan trekken, waardoor er een slang tevoorschijn komt. Deze maakt het mogelijk om de uitloop naar alle mogelijke richtingen te trekken waardoor het schoonmaken en bereiden van voedsel gemakkelijker wordt dan ooit. Het water komt precies waar jij het hebben wilt. Een contragewicht zorgt ervoor dat de uitloop weer op de plaats terugvalt na gebruik. Een uittrekbare uitloop is ook erg handig bij een dubbele gootsteen, hierdoor zijn beide spoelbakken gemakkelijk bereikbaar.

Kokendwaterkraan

Ook hebben wij kokendwaterkranen in ons assortiment. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld snel kokend water nodig hebt om pasta te koken of wanneer je snel een kopje thee wilt zetten. Bij een kokendwaterkraan heb je dankzij de bijgeleverde boiler de mogelijkheid om direct kokend water uit de kraan te halen. Er bestaan twee uitvoeringen op de markt: een keukenkraan met extra kraan voor kokend water en een kokendwaterkraan en koud water gecombineerd in één kraan. Een groot voordeel van een kokenwaterkraan is dat je nooit te veel water heet maakt en je hoeft natuurlijk niet te wachten. 

Elektrische keukenkraan

Een elektrische kraan? Bestaat dat? Jazeker! Grohe heeft een zeer innovatieve kraan op de markt gebracht, namelijk de Touch activatie kranen. Het uiterlijk van deze kranen verraden niets, maar met één aanraking ben je overtuigd. Met de Grohe Minta Touche kranen heb je de mogelijkheid om het koudwater van de kraan aan te zetten door simpelweg met je pols, onderarm of de achterkant van je hand de kraan aan te raken. Ben je veel in de tuin bezig, ben je aan de slag geweest met gehakt of hebben je kinderen gekliederd met verf? Dan is deze kraan ideaal voor jou! Eén aaraking met je pols en het water begint te stromen.>

Optioneel kun je de kraan upgraden naar een versie met warm water door een thermostaat onder het aanrecht te plaatsen. 

Keukenkraan met hoge uitloop: functionaliteit in combinatie met design

Een goede keukenkraan is niet alleen mooi, maar is ook zeer functioneel. Wij hebben de beste keukenkranen voor jou geselecteerd die een blikvanger in jouw keuken zijn, maar tegelijkertijd ook gemakkelijk in gebruik zijn. Onze keukenkranen hebben wij geselecteerd zowel design als op soepele bediening voor een nauwkeurige instelling van waterhoeveelheid en temperatuur. We hebben keukenkranen met hoge inloop van verschillende A-kwaliteit merken in ons assortiment.> 

Verschillende stijlen

Er zijn verschillende stijlen keukenkranen met hoge uitloop. De moderne, tijdloze stijl past in bijna iedere keuken en door de verschillende uitloop vormen is daar ontzettend veel in te onderscheiden. Deze stijl is wordt dan ook het meest verkocht en is het voordeligst geprijsd. De vierkante, meer kubistische stijl keukenkranen hebben een stoere en robuuste uitstraling. Een mooie stijl, maar niet altijd even praktisch vanwege de vierkante grepen die niet altijd even lekker vasthouden. De “kruisgreep” is een combinatie van modern en klassiek. Deze stijl heeft een moderne uitloop en rozetten, maar met klassieke kruisgrepen. Dus zowel geschikt voor de moderne als klassieke badkamer.

De klassieke stijl heeft ook kruisgrepen, maar betreft een volledig klassieke kraan. Niet enkel de klassieke kruisgrepen maar ook de uitloop en de rozetten zijn klassiek vormgegeven. Klassiek past heel goed in een landelijke keuken! Tot slot is er nog de exclusieve stijl, een bijzonder type kraan, geschikt voor een moderne en verfijnde keuken. 

Eengreeps- en tweegreeps keukenkranen

Soepele bediening is belangrijk voor het nauwkeurig instellen van de waterhoeveelheid en temperatuur. Eengreepskranen zijn met één hand te bedienen. De keramische schijven in de kraan zorgen voor een soepele en precieze bediening. In een minimalistische keuken kun je beter kiezen voor een ééngreepskraan met strakke lijnen. In een traditionele keuken komt een tweegreepskraan beter tot zijn recht. Deze worden gemonteerd op een ééngatsgootsteen of aanrechtblad en hebben twee verschillende grepen om warm en koud water te bedienen. 

Verschillende kleuren

Gerenommeerde merken zoals Grohe, Hansgrohe en Hotbath komen in dit rijtje voor, maar ook huismerken Blinq en CASS bieden hoogwaardige keukenkranen met een hoge uitloop aan. Het beste is: de meeste artikelen hebben wij gewoon op voorraad, waardoor je de kraan de volgende (werk)dag al in huis kunt hebben. Keukenkranen met hoge uitloop zijn in maar liefst zes verschillende afwerkingen te krijgen: chroom (wat het meest geplaatst wordt), RVS (ook heel populair, geborsteld nikkel, geborsteld staal, wit-chroom en zwart-chroom.

De laatste vier kleuren zijn markante kleuren die niet in iedere keuken te vinden zijn. Zowel chroom- als RVS-kleuren zijn geschikt voor vrijwel iedere keuken. Roestvrijstaal is robuust en hygiënisch omdat het materiaal de bacterievorming- en verspreiding bemoeilijkt. Chroom brengt daarentegen licht in je keuken.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen