Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, morgen in huis* 5543 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5543 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, morgen in huis

    5543 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Wat is een doorstroombegrenzer?

    Wat is een doorstroombegrenzer?

    Een doorstroombegrenzer is een ring van kunststof die vrijwel aan het einde van een kraan wordt geplaatst. Het plaatsen van deze ring heeft als gevolg dat de kraan minder water verbruikt in een bepaalde tijd dan een kraan zonder doorstroombegrenzer. Ondanks dat er minder water doorstroomt, blijft de (kracht van de) straal hetzelfde. Een doorstroombegrenzer kan voor alle soorten kranen worden gebruikt.

    Doorstroombegrenzer bespaart water

    Wanneer de kraan volledig open wordt gezet stroomt er over het algemeen 10 tot 15 liter water per minuut door de kraan. Dit is ongeacht wat voor soort kraan, een douchekraan of een keukenkraan bijvoorbeeld. Voor een douche is dit wellicht lekker, maar voor een keukenkraan is 10 liter per minuut ruim voldoende en voor een wastafelkraan is zelfs 6 liter al ruim voldoende. Om deze reden kan een doorstroombegrenzer op een kraan, zoals een keukenkraan en wastafelkraan erg handig en waterbesparend zijn.

    Productenvergelijker 0
    Openen