Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5543 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, vanavond in huis*

    5543 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, vanavond in huis

    5543 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Hoe combineer je koper in de badkamer?

    Hoe combineer je koper in de badkamer?

    Wil je je badkamer eens in het zonnetje zetten? Met een paar koperen accenten geef je je badkamer een compleet andere look. 

    Koper combineert goed bij een heleboel kleuren. Maar zorg vooral dat je niet teveel koper toevoegt en doorslaat in het doorvoeren van je koperlook. Want less is more! Juist een paar koperen accenten zorgen er voor dat ze in het oog springen. Ga je voor een frisse look in de badkamer? Combineer koper dan met wit en andere lichte kleuren. Voor een stoere en robuuste uitstraling zorg je voor een donkere accentkleur met bijvoorbeeld de tegels of de kleur op de muur. 

    Hoe combineer je koper in de badkamer?

    Vorig jaar al zagen we hoe koper in de badkamer een heuse trend werd. En nog steeds is koper een graag geziene kleur in de badkamer, keuken en zelf op het toilet. Waar eerst de accessoires steeds meer in koperkleur verkrijgbaar waren, spelen ook de grote sanitair merken hier goed op in. Bijna elk merk heeft nu sanitair in meerdere kleuren in het assortiment. Door de toevoeging van een koperen kraan, koperen accessoires of misschien zelfs wel een waskom in koperkleur, geeft je je badkamer een prachtige glans. Letterlijk en figuurlijk.

    Badkamer Mini Make-over 

    Je kunt met een spuitbus al snel wat accenten in je badkamer een koperkleur geven. Denk aan het leuke draadmandje waar je niks mee doet. Spuit hem over met een koperkleur en hij matcht perfect bij de andere koperkleurige accenten. Ga je liever niet met de spuitbus aan de slag? Er zijn in de welbekende winkels genoeg leuke accessoires te krijgen voor een leuk prijsje om je badkamer een kleine make-over te geven.

    Koperen kranen en meer 

    Pak je het liever groter aan? Dan heb je tegenwoordig heel veel keus als het aankomt op koper kleurige kranen, pluggen, radiatoren en wastafels. Maar denk goed na welke keuzes je maakt. Ga je voor die prachtige koperen wastafel? Dan is een koperen kraan in combinatie met deze wastafel wel iets te veel van het goede. Bedenk dan voor jezelf of je in dat geval niet beter een zwarte kraan kunt plaatsen. Deze staat prachtig in combinatie met koper, en zorgt voor een mooi contrast. 

    Combineren kun je leren

    De koperkleur laat zich heel goed combineren met verschillende materialen en kleuren. Elke combinatie staat garant voor een totaal andere uitstraling. Het leuke aan koper is dat het bij heel veel materialen en verschillende kleuren past. 

    Ga je voor een moderne badkamer met koper accenten? Dan sluiten strakke lijnen, zwarte of witte badmeubels en koperen kranen naadloos op elkaar aan. Combineer je je koperen sanitair of accessoires liever in een landelijke stijl? Ook daar past de koperkleur prachtig bij. De afwerking van koperen accessoires of koperkleurig sanitair bepaald ook deels de stijl die je badkamer uitstraalt. Zo is er geborsteld koper met een wat stoerdere uitstraling. Voor meer elegantie kies een voor glanzend koper of misschien ben je meer van de matte finish?

    Koper met natuurlijke materialen

    Wanneer je overweegt om koperkleurige accenten in de badkamer aan te brengen, kan je dit heel goed combineren met je houten badmeubel. Want koper en hout zijn een hele goede match. De combinatie van koper met hout geeft een warme uitstraling en past heel goed in een landelijke badkamer. Andere natuurlijke producten zoals marmer en natuursteen kunnen ook heel mooi samen met koper worden gecombineerd. Wanneer je de basis licht houdt, valt een koperen badkraan of koperen douchekop alleen maar meer op, en dat is wat je wilt!

    Koper met wit 

    Wist je dat koper een heel verrassend effect heeft in combinatie met wit? Heb je een neutrale, witte badkamer. Dan is het heel makkelijk om een kleuraccent toe te voegen. Koper in combinatie met wit geeft een subtiele en warme touch aan je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan koperen kranen, een koperen lamp of ga voor industrieel en laat je koperen leidingen in het zicht hangen. Dit steekt prachtig af tegen de lichte wanden.

    Koper met donkere tinten

    Voor een diepe en luxueuze uitstraling combineer je koper met donkere kleuren. Zwart, donker antraciet en blauwtinten zorgen er voor dat de koperkleur er echt uit springt. Bovendien zorgt een donkere ruimte voor een warme sfeer. Denk eens aan een donkere muur, met daar tegenaan een koperen douchekraan en koperen thermostaat. Het koper zal, helemaal met de juiste verlichting, een lichtpuntje zijn in je donkere badkamer en absoluut de show stelen.

    Deze kleurencombinatie is wel gedurfd en is niet voor iedereen weg gelegd. Laat je eens inspireren door de prachtige sfeerfoto’s in deze blog. Durf jij het dan aan om voor een donkere badkamer met koper accenten te gaan? 

    Koperen accessoires 

    Hoe je koper ook toepast in de badkamer, laat de kleur niet de overhand voeren. Ga voor enkele in het oog springende details en maak het niet te bont. Combineer bijvoorbeeld geen koperen waskom met een koperen kraan. Juist die paar accenten zorgen er voor dat je aandacht daar naartoe wordt getrokken. Zo houd je de sfeer rustig en wordt het geen glimmende kermis in de badkamer.

    Voer de kleur subtiel door in de badkamer accessoires. Zo zijn er prachtige toiletrolhouders verkrijgbaar in koperkleur. Of zoek een mooi lamp die de kleur ook hoger in de badkamer terug laat komen.  

    Doe eens gek - ook op het toilet

    Ben je net zo dol op de koper trend als ons? Voer de kleur dan ook door in het kleinste kamertje van je huis! Een snelle update op het toilet is zo gedaan. Vervang de kraan bijvoorbeeld eens door een koperen kraan, plaats een koperen fonteintje of geef je toiletaccessoires een update! Kleine moeite, groot resultaat!

    Door het hele huis

    Raak je niet uitgekeken op de prachtige koperkleur? Voer de kleur dan eens door naar de rest van je huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een koperen kokendwaterkraan in de keuken? Wat koperkleurige accessoires zoals kussentjes en kaarsen in de woonkamer zorgen dat alles één geheel wordt en de ruimtes met elkaar verbonden worden.

     afbeelding-0

    Bron: Catchpole and Rye

    Koper in de badkamerafbeelding-3

    Bron: Maisonsdumonde.com

    Bron: Hotbath

    Bron: lowes.com

    afbeelding-7

    Bron: homeofpondo.com

    Bron: Hotbath

     

     

    Productenvergelijker 0
    Openen