Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Hoe hoog plaats je een inbouw wastafelkraan?

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  15 december 2023

  Bewerkt op: 7 maart 2024 07:00

  Een inbouw wastafelkraan wordt bij een renovatie of nieuwbouw als één van de eerste onderdelen geplaatst. Hierdoor kan namelijk het leidingwerk worden aangesloten en kunnen de wanden worden dichtgemaakt. Eén van de eerste vragen die je installateur jou zal stellen is: "hoe hoog moet inbouwkraan bij je wastafel?". Om je hierbij te helpen heb ik dit artikel (en video) voor jou gemaakt...

  Hoogte van inbouw wastafekraan

  Voordat je de hoogte van de inbouw wastafelkraan bepaalt wil ik je adviseren om eerst te bepalen hoe hoog je de wastafel of hoe hoog je het badkamermeubel wilt hebben. Deze is namelijk leidend voor je inbouw wastafelkraan. Laten we er voor nu even vanuit gaan dat die op de standaard hoogte van 90cm gemonteerd wordt (bovenkant wastafel - afgewerkte vloer).

  De hoogte van de inbouw wastafelkraan plaatsen we meestal op 110cm. Dit is de hartmaat van de inbouwkraan (rozet) tot de afgewerkte tegelvloer. Hier kun je natuurlijk naar eigen wens in variëren.

  Afstand tussen inbouwkraan en wastafel

  Bij deze hoogte is het goed om de afstand tussen de inbouwkraan en de wastafel in de gaten te houden. We adviseren altijd wel minimaal 10cm afstand tussen de bovenkant wastafel en onderkant uitloop van de kraan.

  Vraag jezelf ook af hoe je de wastafelkraan wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld regelmatig een emmer kunnen vullen? Hang de kraan dan iets hoger. Let er wel op, hoe hoger je de inbouw wastafelkraan hangt, hoe groter de kans is op spatwater. Zeker wanneer je een ondiepe "binnenbak" hebt.

  Productenvergelijker 0
  Openen