Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Je doucheset schoon en mooi houden

  Je doucheset schoon en mooi houden


  Als je onlangs je zuurverdiende spaargeld hebt gestoken in een nieuwe douche, dan wil je die ongetwijfeld zo lang mogelijk mooi en schoon houden. In de praktijk is dat niet altijd even makkelijk. Helemaal als je je douche deelt met een gezin en de douche dus meerdere keren per dag aanstaat, wordt je doucheset intensief gebruikt en heb je binnen de kortste keren last van kalkaanslag. Als je dat laat ophopen, wordt het op een gegeven moment heel erg lastig om er vanaf te komen, maar aan de andere kant - je hebt een drukke baan en een heel huis dat schoon gehouden moet worden, dus het is niet alsof je dagelijks uren de tijd hebt om die doucheset maar te poetsen!

  RVS doucheset van Hotbath Cobber IBS22
  Brauer Copper Edition doucheset

  Helemaal als je hebt gekozen voor een doucheset met een gekleurde coating (matzwart, koper, zelfs veel goudkleurige douchesets hebben dat), dan is het toch belangrijk dat je vaak schoonmaakt. Als er echt een laag kalkaanslag ontstaat, dan moet je dat namelijk vaak toch te lijf met een agressiever schoonmaakmiddel en de bijtende dan wel zure eigenschappen van zo’n middel zijn funest voor die mooie coating. Helemaal als je er dan ook nog een schuursponsje bij gebruikt. Dus de beste manier om je doucheset te onderhouden, is hem dagelijks schoon te maken met een sopje van groene zeep.

  Hoe je dat zo efficiënt mogelijk aanpakt? Da’s eigenlijk heel simpel. Zorg dat je een plantenspuit met een mengsel van groene zeep en water en een zachte spons binnen handbereik hebt en spuit in de laatste minuut van je douche je doucheset even in . Poets hem schoon en spoel alle zeep er daarna weer goed af. Zet de douche af, droog jezelf af, en droog als laatste nog even de doucheset af met een zachte doek. Zo maak je het schoonmaken van je doucheset onderdeel van je douche, kost het je nauwelijks tijd en moeite, en blijft je kraan zo mooi als op dag één.

  Benieuwd hoe je je badkamerkraan mooi houdt? Lees dan ook onze blog "Hoe maak ik mijn badkamer kraan schoon?".

  Oké leuk, maar wat nou als je toch kalkaanslag op je mooie doucheset hebt gekregen? In dat geval raden we aan om eerst eens te kijken of de fabrikant van je doucheset zelf een reinigingsmiddel op de markt heeft gebracht. Dat klinkt misschien als weggegooid geld want ja, die zijn natuurlijk wat prijziger dan een antikalkmiddel van de Lidl. Maar je weet daarmee wel zeker dat het schoonmaakmiddel bedoeld is voor jouw doucheset

  Wat je ook kunt doen, is kijken of het merk achter jouw doucheset een adviespagina over het onderhoud van douchesets heeft. Hotbath heeft bijvoorbeeld een superhandige pagina waar per coating staat uitgelegd hoe je de kraan mag reinigen. En heeft het merk zo'n pagina niet, dan kun je altijd even met de klantenservice bellen.

  Wat we in ieder geval écht afraden is zo maar een antikalkmiddel of ander bijtend of zuur schoonmaakmiddel op je doucheset te smeren. Je bent zo ver van huis als de coating erdoor wordt aangetast! Neem het aan van iemand die op die manier ooit een groene vlek op een verchroomde doucheset heeft weten te krijgen...

  Productenvergelijker 0
  Openen