Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Verschillen douchegoot met flens, muurflens en zonder flens

  Verschillen douchegoot met flens, muurflens en zonder flens

  Een douchegoot kan geleverd worden met een vloerflens, een muurflens of zonder flens en is in de meeste gevallen gemaakt van roestvrijstaal. Op deze pagina lichten we de drie varianten toe waardoor de verschillen duidelijker kunnen worden.

  Douchegoot flens soorten

  Douchegoot met vloerflens

  Een flens zorgt voor een betere waterafdichting van de douchegoot. Het is een platte rand die aan de buitenkant van de douchegoot is gevestigd. Een douchegoot met vloerflens heeft als nadeel dat er sprake kan zijn van een verhoging. Dit komt door de bevestigingsmaterialen die aan de muur of de vloer moeten worden aangebracht. Zolang de douchegoot met vloerflens over stelpoten beschikt, is dit nadeel niet van toepassing. Met stelpoten kun je namelijk de hoogte van de douchegoot beter instellen. Stelpoten zijn steeds vaker te vinden bij een douchegoot met een vloerflens.

  Klik hier voor een overzicht van de verschillende douchegoten met vloerflens

  Douchegoot met muurflens

  Net als bij de vloerflens beschikt de douchegoot met muurflens ook over een flens. Een verschil tussen beide douchegoten is dat de douchegoot met muurflens speciaal gemaakt is om tegen de muur gevestigd te worden. Dit komt doordat de muurflens een opstaande rand heeft aan één zijde van de buitenkant. Aan deze zijde is de flens hoger dan een vloerflens en daarom is de douchegoot met muurflens gemakkelijker en strak aan de muur te bevestigen. Met een muurflens wordt de overgang van de muur naar de vloer meer waterdicht. Net als een douchegoot met vloerflens beschikt de douchegoot met muurflensin de meeste gevallen ook over stelpoten zodat de hoogte van de douchegoot ingesteld kan worden.

  Douchegoot zonder flens

  Een douchegoot zonder flens, een standaard douchegoot, beschikt aan de buitenkant niet over een flens. Hierdoor heeft de douchegoot een gladde buitenkant en is minder waterdicht. Het voordeel van een douchegoot zonder flens is dat deze gemakkelijker en strakker verwerkt kan worden in de vloer. In tegenstelling tot de douchegoot met vloer- of muurflens beschikt de douchegoot zonder flens niet over stelpoten. Ondanks dat deze douchegoot niet over stelpoten beschikt, kan de douchegoot op gelijke hoogte als de vloer aangebracht worden. Een douchegoot zonder flens wordt vaak gebruikt bij een vloer zonder tegels, omdat daar geen naden in zitten en de vloer waterdichter is. Een voorbeeld hiervan is een betonvloer.

  Productenvergelijker 0
  Openen