Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Verschillen Sunshower Square en Round serie

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  30 april 2024

  Bewerkt op: 14 mei 2024 11:46

  Welke serie Sunshower is het meest geschikt voor jou? Binnen de Sunshowers zijn er verschillende collecties en series. Je hebt de keuze uit series uit de Square collectie en series uit de nieuwste Round collectie. In dit artikel leg ik je de verschillen tussen de Square en Round collecties uit. En wanneer welke serie het meest geschikt is.

  Goed om te weten, voordat ik de verschillen tussen de series aangeef. Beide collecties hebben dezelfde kwaliteitseisen- en normen. Dus qua werking, UV-kracht en dergelijke zit er geen verschil in.

  Vierkant en rond: Square & Round

  Laten we beginnen met het verschil in de naam en hoe deze tot stand is gekomen. Dat is heel eenvoudig. De Square modellen hebben vierkante hoeken. De Round modellen hebben ronde hoeken. Bekijk de bovenstaande afbeelding voor de verschillen tussen beide modellen.

  Verschil in aanbod

  Hieronder staan de verschillen in assortiment per serie:

  Square

  De Sunshowers in de Square collectie zijn verkrijgbaar in de kleuren white, organic grey en black. Binnen het Square assortiment heb je verschil in Sunshowers met of zonder UV, inbouw of opbouw (hoek). Daarnaast is er nog verschil in grootte, de zogenoemde half body of full body.

  • Deluxe (Full body - inbouw - UV + infrarood)
  • Pure (Half body - inbouw - infrarood)
  • Pure XL (Full body - inbouw - infrarood)
  • Combi (Full body - opbouw hoek - UV + infrarood)
  • Solo: (Full body - opbouw hoek - infrarood)

  Round

  De Round series zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de Square, maar is daarnaast ook verkrijgbaar in de hippe kleur Sand White. Daarnaast is de Round verkrijgbaar in de versies One en Plus:

  • One: enkel infrarood functie
  • Plus: infrarood & UV functie

  Daarnaast zijn de Round modellen verkrijgbaar in Small, Medium en Large. Voor elke grootte wat wils. Al is het wel zo dat ik in de meeste gevallen de Medium adviseer, omdat deze een groot genoeg oppervlakte van je lichaam en dat de Large in sommige gevallen te groot uit valt. Voor de grotere badkamer juist wel weer een prima optie.

  Verschil in montagemogelijkheden

  Hieronder staan de verschillen in montage mogelijkheden per serie:

  Square

  In de Square lijn zijn de Sunshowers vaste modellen qua installatie.Je kan bij de Square serie niet achteraf van een opbouwmodel een inbouwmodel maken of andersom.

  • Deluxe (Full body - inbouw - UV + infrarood)
  • Pure (Half body - inbouw - infrarood)
  • Pure XL (Full body - inbouw - infrarood)
  • Combi (Full body - opbouw hoek - UV + infrarood)
  • Solo: (Full body - opbouw hoek - infrarood)

  Round

  Het grote voordeel van de nieuwe Round serie is dat de Sunshower modulair te bevestigen is. Wil je wel een Sunshower in huis, maar heb je nog geen behoefte om de hele badkamer te verbouwen? Geen probleem. Dan kun je voor de korte termijn kiezen voor een opbouwvariant op de lange wand of in de hoek. Deze worden namelijk geleverd met een losse lange wand- of hoekbeugel.

  Wil je uiteindelijk toch de badkamer verbouwen? Of ga je misschien verhuizen? Dan kun je de Sunshower weer demonteren om hem later volledig vlak in te bouwen, wat natuurlijk het mooist is. Dan haal je de beugel er gewoon weer af.

  De Round serie is in mijn ogen de betere collectie wanneer je een Sunshower in een bestaande douche of badkamer wilt monteren.

  Geïntegreerde versus externe ventilatie

  Inbouw Sunshowers uit de Square serie (Deluxe, Pure, Pure XL) dienen altijd extern geventileerd te worden. Je dient daarom altijd externe ventilatieroosters bij te bestellen.

  Een groot voordeel van de Round serie is dat de Sunshowers een geïntegreerde ventilatie hebben en je geen losse roosters nodig hebt. Deze geïntegreerde ventilatie bevindt zich aan de onderzijde van de Sunshower. De Sunshower Round ligt qua prijs is hoger dan de Square, maar doordat je geen losse roosters nodig hebt, hef je dit verschil op.

  Klein verschil in bedieningspaneel

  Hoewel de bediening van de Sunshowers vrijwel identiek zijn is de display net iets anders. Bij de Square modellen loopt het aftelklokje qua minuten om de stopknop heen. Bij de Round modellen is dit een horizontale lijn onder de knoppen.

  Advies: wanneer Square en wanneer Round?

  Zelf ben ik fan van de Round serie. Dit komt voornamelijk door zijn universele toepasbaarheid, maar ook de Sand White kleur. Met een Round model kun je altijd uit de voeten qua kleur, type, installatie en grootte. Daarnaast is de Round geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw.

  Wanneer ik wel een Square model zou adviseren:

  1. De prijs van de Square ligt gemiddeld iets lager. Het inbouwmodel Deluxe uit de Square lijn, ligt bijvoorbeeld lager in prijs dan de Round Plus Large. De verschillen liggen tussen de 5 en 10%.
  2. Wanneer je in een stoomcabine een Sunshower wilt plaatsen. De inbouwseries Deluxe, Pure en PureXL zijn wél geschikt voor gebruik in een stoomcabine.
  3. Wanneer je het hoekige design van de Square mooier vindt

  Productenvergelijker 0
  Openen