Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5543 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, vanavond in huis*

    5543 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, vanavond in huis

    5543 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Wat is een keramisch bovendeel?

    Wat is een keramisch bovendeel?

    Wanneer er gesproken wordt over een keramisch bovendeel in de kraan is dat een binnenwerk aan de bovenkant van de kraan dat beschikt over keramische schijven. Dit keramisch bovendeel is toegepast in keuken-, fontein-, wastafel-, douche- en badkranen.

    De werking van een keramisch bovendeel

    Bij het keramische binnenwerk zitten (meestal twee) keramische schijfjes. De schijfjes beschikken over openingen en er is één schijf beweegbaar en de andere zit vast. Doordat er één keramisch schijfje beweegbaar is, kunnen ze ten opzichte van elkaar bewegen zodat de openingen in de schijfjes open of dicht kunnen. Wanneer de keramische schijfjes zo staan dat de openingen open zijn, dus dat de openingen van beide schijfjes op elkaar zitten, stroomt het water door de kraan. In het andere geval zitten de openingen van beide schijfjes niet op elkaar en stroomt er dus geen water door de kraan. Het gevolg van deze keramische schijfjes is dat de kraan niet zal druppelen.

    Keramisch bovendeel

    Andere eigenschappen van het keramisch bovendeel

    Op de afbeelding is te zien hoe een keramisch bovendeel eruit ziet. Dit binnenwerk beschikt dus over keramische schijfjes en naast de eerder genoemde eigenschappen zijn er nog andere eigenschappen. Zo zijn de keramische schijven zeer hard en glad afgewerkt. Ook dit zorgt ervoor dat het water niet zal druppelen. Het is ook mogelijk dat een kraan over meerdere binnenwerken beschikt. In dit geval gaat het om een kraan waar de bediening van het warme en koude water apart gebeurt.

    Productenvergelijker 0
    Openen