Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Badkamer met schuin dak

  Badkamer met schuin dak

  Je ziet het in Nederland ontzettend veel, een badkamer met schuin dak. Een schuin dak kan een prachtig effect geven aan je badkamer, maar kan ook zorgen voor problemen met de indeling. Dat betekent dat je met de indeling van je badkamer extra op moet letten of het onder je schuine wand gaat passen en of je niet je hoofd stoot.

  Er zijn een aantal mooie oplossingen om van je badkamer een prachtige ruimte te maken waar je heerlijk kunt ontspannen. Om je een beetje op weg te helpen lees je hier onder een aantal tips om slim om te gaan met de beschikbare ruimte. Bijpassende producten zijn terug te vinden bij BadkamerXXL.nl.

  Toilet met extra bergruimte

  Het toilet is erg geschikt voor een badkamer met een schuin dak. Als je wand niet al te schuin afloopt, kan je prima gebruik maken van het toilet zonder dat je hoofd tegen de muur aankomt.

  Zit je toch te dicht tegen de wand aan? Plaats het toilet dan door middel van een muurtje iets van de muur af. Je kunt deze ruimte ook extra benutten door er een opbergruimte van te maken voor bijvoorbeeld de schoonmaakmiddelen of extra toiletpapier.

  badkamer met schuin dak

  Bron: BigBathroom

  wat te doen met schuin dak in badkamer

  Bron: Witanddelight

  Badderen onder de sterrenhemel

  Hoe romantisch is het, om heerlijk te ontspannen in bad, terwijl je onder de sterren ligt. Letterlijk dan! Wanneer je het bad onder de schuine wand plaatst kijk je door je dakraam zo de sterren tegemoet. Een bad is een goede oplossing om onder de schuine wand te plaatsen omdat je de hoogte boven een bad niet gebruikt. Loopt het dak toch te schuin? Plaats dan het voeteneind van het bad richting de muur. Zo heb je aan het hoofdeind alle ruimte om comfortabel je bad in te stappen zonder dat je je hoofd stoot.

  Een hoekbad of een rond ad zijn ook ideale modellen voor een badkamer met een schuin dak. Een andere mogelijkheid om slim om te gaan met de ruimte is door het bad deels in de grond in te leggen. Door een ingelegd bad heb je extra ruimte en stap je er bovendien gemakkelijk in.

  dakramen in badkamer

  Bron: Sortrature.com

  bad onder schuin dak badkamer

  Bron: Decorpad


  Douchen onder de schuine wand

  Ook een douche is, ondanks dat je het misschien niet direct verwacht, zeer geschikt om onder de schuine wand te plaatsen. Hoe je hem precies plaatst, hangt van je de helling van je schuine dak af.

  Een schuine douche behoort tot één van de mogelijkheden. Plaats de douchekop bij het hoogste deel, zodat je er makkelijk onder kunt staan. Het lagere deel kan je gerust bij de doucheruimte betrekken. Je kunt er wellicht niet staan, maar voor kinderen is het prima. Daarnaast heb je daar de mogelijkheid om je douchegel en shampoo neer te zetten.

  Plaats je de douchewand in het rechte deel en heb je nog genoeg ruimte over onder de schuine wand? Dan kan je deze ruimte ook op een aantal andere manieren heel slim benutten. Wat denk je bijvoorbeeld van een sauna, of een infrarood cabine? Een kast op maat, of planken over de resterende ruimte zorgt voor extra bergruimte en zorgt ervoor dat je de ruimte optimaal benut.

  douchen onder schuin dak

  Bron: Houspire


  Slim omgaan met de ruimte

  Schuine wanden hebben een groot voordeel. Je hebt namelijk verborgen ruimte die je heel goed kunt gebruiken als opbergruimte. Door het plaatsen van schuifdeuren heb je snel extra bergruimte.

  Het plaatsen van een dakkapel zorgt voor veel extra licht én ruimte! Op deze manier kan je ook net even dat kleine beetje ruimte creëren wat je nodig hebt. Door de weerkaatsing van het extra licht lijkt je badkamer ook optisch groter.

  Het is ook handig om de tips voor een kleine badkamer door te nemen. Hier staan ook handige tips & tricks tussen die heel handig zijn wanneer je een badkamer met schuin dak in moet delen.

   

  Productenvergelijker 0
  Openen