Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Radiatoren voor natte ruimtes

  Radiatoren voor natte ruimtes

  Ook in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, wil je het graag behaaglijk warm hebben. Een radiator in de badkamer is dan ook super handig om bijvoorbeeld je handdoek op te drogen. Niet iedere radiator is geschikt voor vochtige ruimtes. Sterker nog, als je een standaard radiator in een vochtige ruimte plaatst, dan vervalt de garantie. Welke radiatoren zijn dan wel geschikt voor in vochtige ruimtes?

  Waarom een speciale radiator voor vochtige ruimtes?

  Stel je voor: Je neemt een moment voor jezelf en stapt onder de warme douche. Wanneer je uitstapt waan je je in een heerlijk warme badkamer om je vervolgens af te drogen met lekkere warme handdoeken. Fijn toch? Dit beeld wordt mogelijk gemaakt door een goede radiator. Aan een radiator in vochtige ruimtes worden andere eisen gesteld dan aan een radiator voor in de woonkamer. Sterker nog, de garantie vervalt vaak wanneer gewone radiatoren in vochtige ruimtes worden geplaatst. Normale radiatoren gaan op den duur lekken en roestenwanneer ze in vochtige ruimtes staan. Om een lange levensduur te garanderen, wil je natuurlijk niet dat dat gebeurd!

  radiator in badkamer

  Wat is er anders aan een speciale radiator voor vochtige ruimtes?

  Radiatoren die geschikt zijn voor vochtige ruimtes krijgen een grondige oppervlaktebehandeling tegen het roesten. Ze worden gemaakt van staal of aluminium met een poedercoat afwerking. Je hebt ook radiatoren voor vochtige ruimtes van RVS (roest vrij staal). Deze zijn zeer geschikt voor vochtige ruimtes en je kunt er zelfs natte handdoeken direct op leggen om te laten drogen. Doordat er geen lakbewerking op de radiator heeft plaatsgevonden is corrosie of afbladderen niet mogelijk. Hoogglans RVS radiatoren hebben zelfs nog een hogere warmte afgifte dan de verchroomde radiatoren.

  Welk model moet ik kiezen?

  In de badkamer zie je vaak verticale (hoge) modellen en weinig horizontale (brede) modellen. Verticale radiatoren die geschikt zijn voor vochtige ruimtes zijn doorgaans ideaal om meerdere handdoeken op te verwarmen. We hebben ook horizontale radiatoren geschikt voor vochtige ruimtes wanneer je iets minder ruimte beschikbaar hebt. Wil je alsnog graag je handdoeken verwarmen? Dan raden we een speciaal (afzonderlijk verkrijgbaar) handdoekenrek aan.

  Andere verschillen zijn bijvoorbeeld ronde buizen, hoekige buizen of radiatoren met platen. Daarnaast kan er vaak gekozen worden uit verschillende kleuren, net als bij gewone radiatoren.

  Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een vochtbestendige radiator?

  Uiteraard moet je er op letten dat de radiator die je wilt aanschaffen geschikt is voor vochtige ruimtes. Bij ons staat dit in de productspecificaties vermeld. Wil je je vochtige handdoek erop kunnen laten drogen? Let er dan op dat het een handdoekradiator betreft!

  Wanneer je de radiator ook wilt gebruiken om natte handdoeken op te drogen, wordt de afgegeven warmte van de radiator deels gebruikt om de handdoeken te drogen. Wij raden dan ook aan om voor ietwat oververmogen te kiezen. Zo ben je er van verzekerd dat én je handdoeken droog worden én je badkamer een aangename temperatuur heeft.

  Waar moet ik op letten bij het plaatsen van een vochtbestendige radiator?

  Hou in gedachten dat je het liefst een snelle en gelijkmatige warmteverdeling wilt creëren in de desbetreffende ruimte. Plaats de radiator zo open mogelijk in de ruimte, het liefst op de koudste plek zoals tegen een buitenmuur of rondom een raam. Het kan natuurlijk ook erg praktisch zijn om de radiator strategisch dicht bij het bad of douche te plaatsen. Zo heb je meteen een warme handdoek binnen handbereik zonder de hele badkamer eronder te spetteren.

  Je krijgt de beste luchtcirculatie wanneer de onder- en bovenkant van de radiator minimaal tien centimeter vrij staat.

  radiator in vochtige ruimte

  Productenvergelijker 0
  Openen