Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Voorjaarsschoonmaak voor je badkamer – Tips & trucs

  Voorjaarsschoonmaak voor je badkamer – Tips & trucs

  De voorjaarsschoonmaak. Een begrip die iedereen wel kent. Vroeger werd de voorjaarsschoonmaak gedaan op het moment dat de eerste zonnestralen in het huis kwamen en je de kleine stofdeeltjes zag opwaaien. Systematisch werd het hele huis schoongemaakt. En dat klusje kon wel dagen duren. Tegenwoordig is het anders en houden we ons huis het hele jaar natuurlijk goed schoon. Maar het is wel heerlijk om in het voorjaar je huis eens goed onder handen te nemen. Alles even extra goed schoon, het geeft zo’n fijn gevoel.

  Voor de badkamer geldt dit uiteraard ook. Want naast de standaard schoonmaakbeurten is het ook goed om je sanitair eens wat extra aandacht te geven. Het maakt je badkamer extra schoon en bovendien blijft je sanitair op deze manier in topconditie. Heb je de handige schoonmaak hacks voor de badkamer ook al gelezen?

  Aan de slag in de badkamer

  Voordat je aan de slag gaat bedenk je goed wat je wilt aanpakken. Neem er de tijd voor en zorg dat je alle benodigde schoonmaakartikelen in huis hebt. Niks is zo vervelend als halverwege er achter komen dat je niet alles in huis hebt.

  Goed opruimen

  Begin met het opruimen van je badkamer. Een logische eerste stap. Want wanneer alles goed opgeruimd is, kan je ook beter schoonmaken.

  • Leeg de prullebakjes
  • Loop de badkamerkasten en lades na en kijk of er spullen in liggen die weg kunnen. Heb je het afgelopen jaar niet gebruikt, is de kans groot dat dat ook niet meer gaat gebeuren. Weg ermee dus!
  • Gooi toiletartikelen weg die over de houdbaarheidsdatum zijn gegaan. Crèmes, make-up en reinigingsmiddelen zijn beperkt houdbaar.
  • Kijk eens kritisch naar het badspeelgoed van de kinderen. Doe kapot speelgoed en speelgoed waar ze nooit mee spelen weg.
  • Hoe liggen je handdoeken en washandjes erbij? Zitten er kapotte exemplaren tussen? Haal ze er dan uit en gebruik ze voortaan als poetsdoek.
  • Zijn er dingen defect? Vervang ze dan voor iets nieuws. Een scheur in de wasmand, afgebroken haakjes? Plaats een nieuwe tandenborstel houder. Alles weer even fris.

   

  Toiletartikelen schoonmaken

  Maak alle penselen, sponsjes en borstels regelmatig schoon. Hier hopen zich veel bacteriën op en schoonmaken is zo klaar.

  Je maakt alles gemakkelijk schoon met een beetje (baby)shampoo. Er is ook speciale reiniger verkrijgbaar, maar shampoo werkt net zo goed. Vul een emmertje met een druppeltje shampoo en wat lauwwarm water. Spoel alle kwasten schoon in het sopje totdat er schoon water vanaf komt. Tot slot spoel je ze nog even goed af onder de lauwe kraan. Laat je kwasten drogen op een handdoekje. Zet ze niet rechtop, want dan kunnen de haren raar opdrogen. Let er ook op dat het hout van de kwasten niet te nat wordt. Het water kan er onder gaan zitten en zo kan de lijm loslaten.

  Borstels en kammen maak je schoon in een sopje van soda. Verwijder eerste alle haren die er nog in zitten en laat ze vervolgens even weken in het sopje. Spoel ze nog even af onder de lauwwarme kraan en alles is weer schoon. Net als bij de make-up borstels moet je er bij houten borstels ook op letten dat het hout niet te lang in het water ligt.

  Ontkalken

  Woon je in een gebied met hard water zal je wat vaker moeten ontkalken dan in gebieden met zacht water.

  Kraan ontkalken

  • Draai het eindstuk van de kraan los
  • Leg dit deel in een bakje met schoonmaakazijn, eventueel verdund met water.
   Lukt het niet op de kraan los te draaien, neem de kraan dan goed af met een doekje gedrenkt in schoonmaakazijn. Voor hardnekkige kalk kan je het doekje er goed omheen binden en een nachtje laten zitten. Zo kan het goed losweken.
  • Is het de dag erna nog niet verdwenen, herhaal dit proces dan nog een keer.

  Tegels ontkalken

  Naast de kraan moeten ook de tegels af en toe ontkalkt worden. Deze tegels komen dagelijks in aanraking met water en daarom ontstaat ook hier een laagje kalk. Voor het ontkalken van de tegels zijn speciale ontkalk middelen verkrijgbaar. Spuit de tegels hier van boven naar onder mee in. Spoel de tegels daarna af met koud water. Voor een natuurlijk schoonmaakmiddel kan je ook citroen door midden snijden en bestrooien met zout. Je kunt vervolgens de tegels insmeren met de citroen. Door het zout is de citroen een natuurlijk schuursponsje geworden en het zuur van de citroen zorgt ervoor dat de kalk verdwijnt. Ook dit spoel je weer af met koud water.

  Voor glanzende tegels kan je de tegels inspuiten met azijn. Spoel de tegels na 10 minuten af met water en wrijf droog met een doek. Hetzelfde kan je doen met wat glansspoelmiddel voor de vaatwasser. Weg zijn je doffe tegels!

  Douchewand ontkalken en schoonmaken

  Door het douchen kan je op den duur lelijke strepen zien op de douchewand of douchedeur. Dit kan je deels voorkomen om na elke douchebeurt de deur of het scherm droog te maken met een raamtrekker en eventueel droog te wrijven met een handdoek. Maak de deur regelmatig schoon met een sopje van schoonmaakazijn om te voorkomen dat de kalkaanslag echt hardnekkig wordt om te verwijderen. Er zijn antikalk middelen verkrijgbaar die je kunnen helpen hier vanaf te komen. In hele drastische gevallen kan je overwegen een nieuwe douchewand aan te schaffen. Voor meer tips en trucs voor het schoonmaken van je douchewand lees je onze blog "5 tips om je glazen douchewand mooi en schoon te houden".

  Neem ook gelijk de doucherekjes mee die zich in de doucheruimte bevinden en reinig de douche tot slot met wat sanitairreiniger en spoel goed na. Vergeet niet de douchegoot mee te nemen. Hier blijven vaak haren en vet in achter. Om de afvoer goed te reinigen kan je een speciale gootsteenreiniger gebruiken. Voor meer informatie over het schoonmaken van je doucheputje lees je onze blog "Help! Mijn doucheputje stinkt!"

  Tegelvoegen en kitranden schoonmaken

  De voegen van de tegels en de kitranden hebben het ook zwaar te verduren en kunnen een schoonmaakbeurt goed waarderen. Je maakt de voegen makkelijk schoon met een tandenborstel, wat bakpoeder en warm water. Zorg er voor dat de voegen nat zijn en smeer wat bakpoeder over de voegen. Laat dit een kwartiertje inwerken en schrob vervolgens met een oude tandenborstel de voegen goed schoon. Spoel tot slot af met wat water. Je kunt hier ook een schuursponsjes en wat schuurmiddel gebruiken.

  Als het vuil in de kitranden is getrokken, krijg je dit er niet meer uit. In dat geval kan je het beste de kitranden verwijderen en een nieuwe kitlaag aanbrengen.

  Douchegordijn schoonmaken

  Het douchegordijn is vooral aan de onderkant erg vies na deze een tijdje te hebben gebruikt. Je kan het douchegordijn laten weken in een sopje in bad. Maar een andere optie is om het douchegordijn samen het de badmat in de wasmachine te doen. Haal in dat geval wel de ringen uit het douchegordijn.

  Bad en douche schoonmaken

  Voordat je aan de slag gaat met schoonmaakmiddel, spoel je het bad eerst goed schoen met water. Maak het bad vervolgens schoon met speciale schoonmaakmiddel voor de badkamer, of een beetje allesreiniger voor een grondig resultaat. Spoel goed na met warm water.

  De ramen lappen

  Ze worden in de badkamer makkelijk over het hoofd gezien. Maar ook de ramen in de badkamer gelapt worden. Gebruik hiervoor een sopje van schoonmaakazijn en water. Sop de ramen in en neem ze af met een speciale raamtrekker.

  Toilet schoonmaken

  Neem daarna het toilet onder handen. Het is belangrijk het toilet minimaal 1 keer per week schoon te maken om achtergebleven resten en urinesteen te verwijderen. Gebruik hiervoor speciale toilet sanitairreiniger en voor de binnenkant van de pot wc eend. Maak eerst de buitenkant van de pot goed schoon. Vervolgens de wc-bril en de deksel. Werk van buiten naar binnen en gebruik de doekjes na deze klus niet nogmaals en  was ze goed uit.

  Om de wc extra goed te reinigen kan je hier speciale tabletjes voor krijgen die het urinesteen en de kalkaanslag losweken. Leg deze ’s avonds in het water en spoel de wc in de ochtend goed door.

  Voor meer tips over het schoonmaken van het toilet. kijk je hier.

  Dweil de vloer

  Tot slot dweil je de vloer met een schone doek en wat allesreiniger. En je hele badkamer is weer helemaal fris!

   

  Productenvergelijker 0
  Openen