Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Voordelen waterontharder voor een nieuwe badkamer

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  15 maart 2024

  Bewerkt op: 28 maart 2024 16:21

  In dit artikel ga ik verder uitdiepen wat de voordelen van een waterontharder bij de aanschaf van een nieuwe badkamer zijn. Ook wil ik je meenemen in een stukje advies over wanneer een waterontharder niet nodig is en dat je goed moet letten op de (instelbare) resthardheid.

  Een waterontharder heeft voor jou veel voordelen. Het is namelijk goed voor alle apparaten en oppervlakten die in contact staan met water. In dit artikel ga ik dieper in op de voordelen voor de oppervlaktes en materialen die in de badkamer gebruikt worden. Daarnaast blijft het natuurlijk altijd goed om je badkamer schoon te maken.

  Beter voor de binnen- en buitenkant van kranen

  Binnen de badkamer zijn je kranen de artikelen die het meest in contact komen met je water. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de kraan. Wanneer je veel kalk in je water hebt kun je soms wel het gevoel hebben dat je je kranen continu aan het poetsen bent. Zeker bij donkere gekleurde kranen zoals zwart is dit extra zichtbaar.

  Met een waterontharder zorg je ervoor dat ook de binnenwerken en inbouwdelen kalkvrij blijven zodat ze langer mee gaan. Daarnaast scheelt het je veel schoonmaken om de buitenzijde van je kranen en accessoires mooi te houden.

  Los van een waterontharder in je badkamer adviseren we altijd om je kranen na gebruik droog te maken. Dit scheelt je veel poetswerk.

  Leestip: het schoonmaken van kranen

  Geen kalkaanslag meer in je douche

  Heb je een glazen douchewand zoals een nisdeur, inloopdouche of een douchecabine? Dan herken je misschien wel het hardnekkig schoonmaken of het verwijderen van kalk. Een terugkomend probleem. Met een waterontharder voorkom je kalkaanslag op je glazen producten.

  Het advies is nog steeds om na het douchen de wanden droog te maken met douchewisser en een droge handdoek en je glaswand regelmatig schoon te maken. Lees ook ons blog over onze tips voor schoonmaken van een douchewand.

  Tegels en voegen kalkvrij

  Ondanks dat tegels eenvoudig schoon te houden zijn kunnen tegels en voegen wel degelijk kalkvorming vertonen. Zorg er in ieder geval voor dat er geen water op je tegels blijft zitten na het douchen. Trek het overtollig water weg met een douchewisser.

  Met een waterontharder voorkom je dat kalk zich afzet op tegeloppervlakken en in voegen, waarmee schoonmaken met antikalkmiddelen verleden tijd wordt.

  Leestip: voegen schoonmaken doe je zo

  Minder shampoo & schoonmaakmiddel nodig

  Hoe harder het water, hoe meer moeite schoonmaakmiddel of shampoo moet doen om de vuildeeltjes schoon te maken. Dit komt omdat de calciumdeeltjes in het water dit tegenhouden.

  Wanneer dus de calciumdeeltjes uit het water worden gehaald met een waterontharder, kan de zeep of het schoonmaakmiddel direct een reactie aangaan met de vuildeeltjes en direct zijn schoonmaakwerk doen.

  Met een waterontharder kun je het gebruik van shampoo en douchegel aanzienlijk reduceren tot maar liefst 50%.

  Let op een minimale resthardheid!

  Ik vind het goed om het nog even extra te benadrukken: het is belangrijk om nooit volledig al het kalk uit je water te halen en een zogenoemde resthardheid te behouden. Lees daarvoor ons blog over het belang van resthardheid bij waterontharders.

  Productenvergelijker 0
  Openen