Je winkelwagen is leeg

  Gouden kranen in je interieur

  Anneloes

  Geschreven door: Anneloes

  16 November 2019

  Gouden kranen in je interieur
  Reacties


  Gouden kranen zijn alweer een paar jaar enorm hot en het lijkt erop dat ze dat voorlopig ook wel zullen blijven. Logisch, want gouden kranen kun je eigenlijk bij iedere badkamer- en keukenstijl en kleurenpalet toepassen. Je krijgt daardoor meteen een luxe, trendy uitstraling. Maar hoe kun je zo'n goudkleurige kraan nu laten werken in jouw huis? Vandaag laten we een aantal prachtige ideeën zien voor het gebruik van gouden kranen in verschillende interieurs, om je alvast een beetje op weg te helpen.

  Keukens en badkamers met gouden kranen

  Hieronder zie je een aantal gouden kranen die zijn toegepast in een landelijk interieur. Een populaire combinatie is bijvoorbeeld goud met marmer en veel wit. Je krijgt hierdoor een lichte, ruimtelijke uitstraling. Goud werkt echter ook prachtig in combinatie met juweeltinten zoals een diepe marineblauw of smaragdgroen.

  blog-afbeelding-0
  blog-afbeelding-1
  blog-afbeelding-2

  Bron: Jane at Home

  Bron: Vintage Rug Shop

  Bron: Casework


  Ook in moderne interieurs kun je goudkleurige kranen perfect toepassen. Op het eerste voorbeeld zie je bijvoorbeeld de combinatie van een gouden douche set op strakke, zwarte visgraattegels. Het tweede voorbeeld toont de combinatie van een gouden kraan met een strak, modern vormgegeven houten meubel.

  blog-afbeelding-3
  blog-afbeelding-4

  Bron: Ali Budd Interiors

  Bron: Casework

  Ook bij een eclectisch interieur met bijvoorbeeld vintage accenten kunnen gouden kranen de look helemaal compleet maken. Zoals je hier ziet, staat goud bijvoorbeeld ook prachtig bij de (rood)bruine tinten van een badkamermeubel in jaren '50 stijl. Je kunt ervoor kiezen om meer gouden accenten toe te passen, zoals in het eerste voorbeeld: hier komt het goud ook terug in allerlei bijpassende gouden accessoires, zoals de spiegel, de handgrepen van het badkamermeubel en zelfs de zeepdispenser. Maar, zoals het tweede voorbeeld laat zien, werkt het ook als alleen de kraan van goud is. In de derde foto zie je gouden kranen in een boho-interieur met schitterende, teal-kleurige tegels.

  blog-afbeelding-5
  blog-afbeelding-6
  blog-afbeelding-7

  Bron: Banner Day SF

  Bron: Domino.com

  Bron: Studio DIY

  Andere kleuren die zich perfect laten combineren met goud:

  • Bordeauxrood
  • Mintgroen
  • Lichtblauw
  • Muisgrijs
  • Oudroze

  Als je helemaal verliefd bent op gouden kranen, hoef je je dus geen zorgen te maken dat er bij jou thuis geen plek voor is!

  Heb je besloten voor gouden kranen te gaan?

  Dan moet je een aantal keuzes maken. Ten eerste, in welke ruimte wil je ze plaatsen? Zoek je een keukenkraan, een doucheset of een kraan voor je wastafel? Als je de keuken aan wilt pakken, dan kun je bijvoorbeeld ook meteen kiezen voor een handige gouden kokendwaterkraan. Krijgt je wastafel een make-over, dan moet je eerst bepalen of je een opbouwkraan (op de wastafel) of een inbouwkraan (in de muur) wilt installeren. Ook op het gebied van douches zijn er veel mogelijkheden: wil je bijvoorbeeld een thermostaatkraan? Hoofddouche, ja of nee?

  Je gouden kraan mooi houden

  Heb je al deze lastige keuzes eindelijk gemaakt en pronkt jouw gouden kraan inmiddels in huis? Dan wil je natuurlijk graag dat hij voor het maximale wauw-effect zorgt. Juist omdat ze zo mooi en opvallend zijn, zie je het ook meteen als er aanslag of watervlekjes op zitten. Je moet ze dus goed schoonhouden. Hoe je dat doet? Zoals met zoveel schoonmaakklusjes in huis, gaat dat het makkelijkst als je het een beetje bijhoudt. Zorg dat je zeepresten goed van de kraan spoelt tijdens het douchen. Neem je kranen verder elke dag even af met een zachte doek, bijvoorbeeld van microvezel, en wat warm water met eventueel een scheutje zacht reinigingsmiddel. De meeste gouden kranen zijn gemaakt van messing. Messing kan niet goed tegen zure of bijtende schoonmaakmiddelen, dus let daar goed op! Gebruik ook zeker geen schuursponsjes, en breng het schoonmaakmiddel nooit rechtstreeks en onverdund aan op je kranen. Maak ze na het schoonmaken ook goed droog, dan blijven ze heel lang mooi.

  0 Reacties op "Gouden kranen in je interieur"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen