De impact van een doucheset

Anneloes

Geschreven door: Anneloes

3 September 2020

De impact van een doucheset
Reacties


Als je een badkamer aan het renoveren bent, lijkt de doucheset misschien verre van de belangrijkste keuze die je moet maken. Toch moet je de impact van de kranen in je doucheruimte zeker niet onderschatten. De kleur en stijl van je doucheset kunnen je interieur echt maken of breken! Om dit te verduidelijken, heb ik een paar prachtige voorbeelden bij elkaar gezocht waarop je heel goed kunt zien hoe groot het effect van een doucheset kan zijn.

Op de foto linksonder zie je een strakke, moderne badkamer in zwart en wit, maar met een klassiek vormgegeven, goudkleurige doucheset. Stel je eens voor hoe anders deze badkamer eruit zou hebben gezien met een tijdloos vormgegeven, verchroomde doucheset. Deze gouden keuze geeft de doucheruimte een dosis glam van heb ik jou daar. Hetzelfde geldt voor de rechterfoto. Ook hier maakt de gouden doucheset een zwart-witte doucheruimte een stuk interessanter om naar te kijken.

doucheset1.jpg
Doucheruimte met zwarte tegels en gouden doucheset

Ok, dus chroom is saai? Als je impact wilt, kies je voor goud? Was het maar zo eenvoudig... op de voorbeelden hieronder zie je dat chroom soms juist de perfecte keuze is. Linksonder zie je een witte doucheruimte met een natuurstenen vloer. Qua kleur is deze doucheruimte niet zo spannend, maar het herringbone-patroon van de tegels, douchebankje en de verschillende texturen in het natuursteen maken het geheel visueel vrij druk. Een gouden of zwarte doucheset was hierbij too much geweest. De klassieke vormgeving van de doucheset trekt de badkamer richting landelijk waar deze met een strakke doucheset eerder richting modern zou gaan.

Op de foto rechtsonder is ook gekozen voor chroom en dat past wel, maar zwart was een meer impactvolle keuze geweest omdat die kleur ook terugkomt in de terrazzo-tegels op de muur en vloer. Goud had ook gekund, deze kleur zou het geheel wat speelser hebben gemaakt. De tijdloze vormgeving past wel goed - een klassieke vormgeving had gebotst met het terrazzo en het moderne hangtoilet.

Witte badkamer met verchroomde doucheset
badkamer met terrazzo muren en vloer en een verchroomde doucheset

Onderstaande foto's illustreren de impact van een doucheset heel goed. Ze zijn nagenoeg hetzelfde: superminimalistisch, geheel bekleed met wit marmer en met een simpel douchenisje. Maar een zwarte doucheset geeft een radicaal andere uitstraling dan een gouden doucheset: industrieel versus glamourous. 

Met marmer beklede badkamer met een zwarte doucheset
Met marmer beklede badkamer met goudkleurige doucheset

Bron: Onbekend (vertel het ons)

Probeer niet te stressen dat er nóg een keuze is waar je goed over na moet denken - zie het als een extra kans om van je badkamer een stylish paradijs te maken. En als je twijfelt over de stijl en kleur die het beste bij jouw doucheruimte past, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

0 Reacties op "De impact van een doucheset"

*
*
Productenvergelijker 0
Openen